Foto:

'Het heeft me geen windeieren gelegd'

Mireille Camps

Lizzy Witlox blijft ambitieus

In navolging van de zeer succesvolle eerste 2 edities, wordt op vrijdag 18 januari 2019 voor de derde keer het Sportgala Veldhoven gehouden. Een feestelijke en gratis toegankelijke sportevenement dat plaatsvindt in Theater de Schalm. Een terugblik met Sportvrouw van jaar, Lizzy Witlox.

VELDHOVEN - Op de mountainbike is Lizzy Witlox (inmiddels 23 jaar) in de categorie Eliminator bij de Veldhovense Toer- en Wielerclub Tempo (TWC) de eindwinnares van het Wereldbekerklasement geworden. Mede door die prestatie wordt Witlox tot Sportvrouw van het jaar 2017 bekroond.

Erkenning

Terugkijkend op het behalen van deze prachtige tittel, vertelt ze dat er ondertussen in een jaar veel is gebeurd. De titel heeft haar zeker geen windeieren gelegd, wat overigens – naar eigen zeggen toch opmerkelijk is - omdat ze toch serieuzer lijkt te worden genomen met dezelfde prestaties. "Het lijkt erop dat ik toch meer naamsbekendheid en erkenning in de regio heb gekregen. Letterlijk podium krijgen als sportvrouw van het jaar tijdens het Sportgala is ook een stukje extra waardering voor mezelf. Ik ben er wel trots op en ik heb er ook hard voor getraind, natuurlijk. Als 10-jarig meisje won ik al tijdens de Nederlands Kampioenschappen een zilveren medaille. Op dit moment heb ik de focus meer liggen op het Veldrijden en wil ik gaan voor de Nederlandse- en in februari 2019 de Wereldkampioenschappen, waar totaal maar 5 Elitedames naartoe mogen."

Vanaf de Nationale Sportweek eind september hebben sporters en sportploegen zich kunnen aanmelden via de website. De sluitingsdatum is overigens vrijdag 30 november aanstaande. Een ieder die de sporters in Veldhoven een warm hart toedraagt, is wederom van harte uitgenodigd op Sportgala Veldhoven.

Achter de schermen wordt er uiteraard hard gewerkt om het Sportgala ieder jaar weer tot een mooi sportevenement te laten uitgroeien. Er is een bestuur van negen personen en een selectiecommissie, bestaande uit 5 personen, die een sterke relatie met de Veldhovense sport hebben, kiest in iedere categorie 3 genomineerden en de uiteindelijke winnaar. Nieuw gezicht in het PR-bestuur is Nikki Gruijters, uit Nuenen. "Ik hou mij onder andere met de communicatie en marketing van het Sportgala bezig. Denk daarbij aan het bijhouden van de website, de social media en het houden van contact met diverse media. Ik geef les bij DéDé Dance, waar mijn band met Veldhoven vandaan komt."

Tijdens dit Sportgala worden de sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar bekendgemaakt. De sporters moeten een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben, woonachtig zijn in Veldhoven en aangesloten zijn bij een in Veldhoven gevestigde sportorganisatie, vallend onder NOC*NSF of een UDO bekende sportorganisatie.

www.sportgala-Veldhoven.nl

Meer berichten