Foto:

Scherpe dialogen en een rake humor

Hannie Bettgens

Nieuw stuk van Meer Vreugde Kern

Meer Vreugde Kern is volop aan het repeteren voor hun nieuwste theatervoorstelling Amateurs. De uitvoeringen zijn te zien op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 januari in Theater de Schalm.

VELDHOVEN - "We zijn amateurs en we spelen amateur toneelspelers", zegt Noud Sanders. "Heel vermakelijk en zeer hilarisch. Het lijkt eenvoudig maar het is vrij moeilijk om al spelend inzicht te geven in repetities en alles wat erbij komt kijken om een voorstelling op de planken te brengen."

Wie wil weten hoe het er achter de schermen van een amateur-toneelvereniging aan toe gaat, die krijgt in Amateurs een kijkje in de keuken van een theatergroep. Om het niveau op te krikken, is een professionele regisseur aangetrokken.

Zooitje ongeregeld

Tijdens de eerste repetitie in de schouwburg gaat er van alles mis: spelers zijn te laat, kennen hun teksten niet en het decor is niet af. Is dit zooitje ongeregeld wel met acteren bezig of meer met zichzelf en elkaar? En de premièreavond komt alsmaar dichterbij… 'Amateurs' is een vrolijke en muzikale komedie met scherpe dialogen, rake humor en krankzinnige over-de-top scènes.

"Voor mij een bijzondere voorstelling", aldus Noud Sanders. "Ik speel al jaren samen met mijn zoon Johan samen. Deze keer wordt er nog een Sanders aan toegevoegd namelijk mijn kleinzoon Dave. Heel uniek dat er drie generaties Sanders samen in een stuk spelen. Daar ben ik wel heel erg trots op."

Noud, Harrie in Amateurs, is meer een onnozele Harrie. "Ik speel iemand die niets kan, kan niets onthouden, krijgt alleen maar rotklusjes. Dat leidt tot, soms, overdreven komische en hilarische situaties en zotte momenten. Daarmee wordt het een blij en vrolijk stuk."

Daphne, gespeeld door Charlotte van Wuijtswinkel wil ook graag toneelspelen. "Daphne wil door iedereen aardig gevonden worden. Ze wil gezien worden. Een beetje traag van begrip maar wel een heel blij ding."

Drie generaties

De jongste van het stel, Tom, wordt gespeeld door Dave Sanders. "Heel leuk om samen met opa en oom Johan in deze voorstelling te mogen spelen. 3 generaties Sanders." Gezamenlijk gaan ze wat dieper in op Amateurs. "Het is een uniek stuk. We spelen namelijk onszelf als we gaan repeteren. De regisseur cast de rollen en daarna volgen audities. Je speelt als amateur in Amateur waarin te zien is hoe een productie tot stand komt. Daphne bijvoorbeeld, en dat is best sneu, zit maar te wachten tot zij kan laten zien wat ze in huis heeft." Charlotte: "Ik speel als Daphne 2 rollen in één. De Daphne die de repetities bijwoont en Daphne de toneelspeelster." Ze zijn het erover eens dat Amateurs een groot publiek zal aanspreken. "Het is the making off… Je krijgt op een bijzondere een kijkje in de keuken van het amateurtoneel. Het gaat er dynamisch aan toe, verrassend en iets wat nog nooit gedaan is."

meervreugdekern.nl

Meer berichten