Met een druk op de knop werd de openingshandeling van Residentie 't Stoom verricht. FOTO: Ad Adriaans.
Met een druk op de knop werd de openingshandeling van Residentie 't Stoom verricht. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Residentie 't Stoom in Oerle heeft 'alles' onder één dak

Ad Adriaans

Het markante witte gebouw aan de St. Janstraat in Oerle is afgelopen donderdag gedoopt tot Residentie 't Stoom. Zo'n 250 genodigden waren in dorpscentrum d'Ouw School bij de feestelijke oplevering van het zorgcluster Oerle, zoals de werktitel tot dan luidde.

OERLE - "We zijn helemaal tevreden." Het echtpaar Verhoef verruilde na 42 jaar hun woning in Meerveldhoven voor een nieuw appartement in Residentie 't Stoom. Ze wonen nu een week in hun mooie appartement. "Alles gelijkvloers en we vinden het vooral fijn dat alles nieuw is", zegt mevrouw.

Gezondheidscentrum

In opdracht van Woonstichting 'thuis begon Van Santvoort Bouw BV in 2017 met de bouw van het zorgcluster. In het witte gebouw zit onder meer een gezondheidscentrum met huisarts Houppermans, Fysiotherapie De Heikant en ZuidZorg. Voor zorgorganisatie Severinus zijn er logeerappartementen, een dagbestedingsruimte en enkele groepswoningen. Voor Archipel is een groepswoning voor mensen met dementie en een ruimte voor wijkverpleging verrezen. 29 sociale huurappartementen en 9 grondgebonden sociale huurwoningen completeren het geheel.
De werkgroep werd door wethouder Hans van de Looij gecomplimenteerd. "Dankzij de inbreng van de werkgroep is het plan beter geworden dan het oorspronkelijke plan." Ook Dré Jonkers van de Dorpsvereniging Oerle zette de leden van de werkgroep in het zonnetje. Luc Severijnen, bestuurder van Woonstichting 'thuis, noemde Residentie 't Stoom een aanwinst voor Veldhoven. Voor Ron van Wees van Archipel was maar één woord op zijn plaats. "Trots. We zijn trots op de samenwerking met Severinus en leden van de dorpsvereniging."
Henk van de Spijker (95) mocht met enkele anderen door een druk op een rode knop de naam van het zorgcluster onthullen. Hij werkte van 1948 tot aan zijn pensioen in 1986 voor de KI. Wat vindt hij van het gebouw? "Ik vind het heel mooi dat ze de stijl van het KI-gebouw er in gebracht hebben." Meike van de Molengraft heeft sinds twee weken een appartement in een groepswoning van Severinus. "Het is superleuk. Op woensdag, zaterdag en zondag koken we zelf. 2 keer per week werk ik als klassenassistent op de St. jan Baptistschool." Ook in de avonduren hoeft ze zich niet te vervelen. "Op tv kijk ik dan GTST en alle talentenjachten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden