Foto: ad

Partijen zien komst Delhez wel zitten

Hannie Bettgens

Welkomstwoord aan burgemeester

Marcel Delhez is afgelopen dinsdag 2018 beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Veldhoven tijdens een buitengewone raadsvergadering. Zijn toekomstige collega's -wethouders en raadsleden - heten Delhez alvast welkom. Het woord is aan de fractievoorzitters van de Veldhovense politieke partijen.

Eric van Doren (Gemeente Belangen Veldhoven): "GBV zal de nieuwe burgemeester met open armen en vol vertrouwen ontvangen. Wij verwachten van onze nieuwe burgervader opnieuw grote verbindende kwaliteiten. Zeker omdat we natuurlijk toch in 2021 bij ons eeuwfeest als Veldhoven moeten uitstralen dat we inmiddels zijn doorontwikkeld tot een hechte gemeenschap."

Wim Meijberg (PvdA Veldhoven): "Hartelijk welkom, Marcel, namens de hele PvdA-fractie, voor en achter de raadsschermen. We hopen dat je mét ons in praktijk kan brengen dat alleen met elkaar optrekken en in contact blijven, een beter Veldhoven tot stand komt. Succes en... veel geluk en plezier."

Maarten Prinsen (Lokaal Liberaal): "Lokaal Liberaal heet onze nieuwe burgemeester Marcel Delhez en zijn echtgenote Martine van harte welkom in Veldhoven en hoopt dat zij zich snel thuis zullen gaan voelen in deze mooie gemeente. Lokaal Liberaal verwacht met de nieuwe burgemeester weer een mens tussen de mensen te hebben gekozen en wenst hem veel succes."

Peter Saris (VVD Veldhoven): "Beste Marcel, zoals inmiddels bekend heb je een verpletterende indruk op de commissie gemaakt. De rustige tijd in Zeeland is voorbij. Volgens mij ben je er helemaal klaar voor en heb je er ontzettend veel zin in. Hopelijk vinden jullie een fijne woning die snel jullie thuis wordt. Veel succes en veel plezier met deze mooie uitdaging in deze geweldige gemeente!"

Marionne van Dongen (CDA Veldhoven): "Burgemeester, namens het CDA Veldhoven van harte welkom in Veldhoven. Een burger onder de Veldhovenaren, een meester in verbinden. Met hart voor de samenleving. Streng en rechtvaardig als het moet. Open en betrokken als het kan. Alle vertrouwen in een mooie toekomst. Wij wensen u en uw gezin het allerbeste hier."

Jolanda van Hulst (Senioren Veldhoven): "Geachte Burgemeester, natuurlijk zijn onze verwachtingen hooggespannen en hopen wij dat u zowel op het politieke vlak als ook privé uw draai zult vinden in het prachtige Veldhoven. Wij wensen u en uw vrouw langs deze weg een fijne tijd toe in onze gemeente."

Ingrid Hartlief (D66): "Beste burgemeester Delhez, u treft een warm bad in Veldhoven. Een dorp/stad waarin veel historie zit, veel samenhorigheid is, mensen open staan voor nieuwe inwoners, waar mensen omzien naar elkaar."

Rien Luijkx (BurgerPartij Veldhoven): Wij als BurgerPartij Veldhoven willen onze nieuwe burgemeester van harte welkom heten in onze mooie gemeente. Geen leukere gemeente om als burgemeester aan de slag te gaan."

Meer berichten