'Mijn moeder is vroeger al begonnen met kaarsjes opsteken en nu doen wij het ook.' FOTO: Theo van Sambeek.
'Mijn moeder is vroeger al begonnen met kaarsjes opsteken en nu doen wij het ook.' FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: )

'Zo'n mooie plek met al die bomen'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?

"Mijn naam is Wil Fiers"

Geboortedatum?

"Op 20 maart 1971 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in Veldhoven-Dorp."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is 't Gemènt en vooral het kapelletje daarop in Zandoerle."

Waarom?

"Deze plek is echt een ontzettend rustgevende plek, ondanks het feit dat er nu wel heel veel zwaar verkeer langskomt. Maar het is gewoon ook zo'n mooie plek met die bomen en het lichtinval, vooral juist ook vandaag, met die zon. De sfeer ook door die mooie gebouwen er omheen: ik vind het gewoon heel fijn om hier te zijn. Als ik de loterij zou winnen, zou ik heel graag in één van deze woningen willen wonen met mijn gezin. Wat ook heel speciaal is voor ons, dat is het 'kapelleke', waar we altijd een kaarsje gaan opsteken, voor 'spap' en 'smam', die niet meer leven. Maar ook een kaarsje, opdat het goed mag blijven gaan met mijn gezin en kinderen. We blijven dan heel even en gaan dan weer verder. Dat doen we wel bij meer kapelletjes, maar ik vind dit echt de mooiste uit deze omgeving."

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier soms eens in de week, dan weer om de paar weken, net hoe het ons uitkomt."

Neem je weleens iemand mee?

"Ja, ik neem mijn vriendin vaak mee. Zij 'is ook zo van de kaarsjes en Maria' en zo. En de kinderen zijn er dan ook bij natuurlijk. Mijn moeder is vroeger al begonnen met kaarsjes opsteken en nu doen wij het ook."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Ik ben niet gelovig in die zin dat we naar de Katholieke kerk gaan. De één noemt waar hij in gelooft, Jezus, de ander Boeddha…Maar voor mij is het gewoon 'iets' en dat is voldoende. Ook geloof ik in engelen en zelfs als ik een parkeerplaats nodig heb, bijvoorbeeld bij het ziekenhuis, dan vraag ik het aan de engelen. Tot nu toe werkt het echt. Of het daaraan ligt, weet ik natuurlijk niet zeker, maar waarom zou je geen hulp vragen? Je moet hen wél bedanken, dat wel!"

Meer berichten