Foto: Jos Kaldenhoven

Groots en meeslepend avontuur

Van de redactie

Voorstelling 3 Musketiers

"Genoten van geweldige zang, innemend spel en energieke dans", "Prachtige toneelbeelden met snelle decorwissels" en "Niet te geloven dat dit een amateurgezelschap is": de reacties van het publiek logen er niet om tijdens de eerste paar uitvoeringen van 3 Musketiers, de Musical door Het Brabants Muziek-Theater.

VELDHOVEN - Met het wereldberoemde verhaal van D'Artagnan en de drie onbevreesde musketiers (Eén voor allen en allen voor één!) maakt het theatergezelschap een tour langs verschillende Brabantse steden en op vrijdag 16 en zaterdag 17 november staat het spektakelstuk in Theater De Schalm in Veldhoven.

Orkest

"Mesdames et Messieurs! Kom, kom! Komt allen en spits uw oren!" Zo opent Eindhovenaar Pim Verbeek (42) in zijn rol als conferencier de voorstelling. "3 Musketiers is een verhaal dat vermaakt, verbaast en misschien zelfs wel de stuipen op het lijf jaagt. Een avond genieten van spel, zang en prachtige muziek, dat live gebracht wordt door een groot orkest", vertelt hij.

Met 3 Musketiers, de Musical neemt Het Brabants Muziek-Theater u mee terug naar het begin van de 17e eeuw. De musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D'Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt.

Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur. Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol actie, romantiek en intriges, gespeeld door een grote, talentvolle cast en begeleid door een uniek 22-koppig orkest.

Hoewel Het Brabants Muziek-Theater op vrijwel uitsluitend vrijwilligers draait en alle castleden onder de noemer 'amateur' vallen, staan de producties van het musicalgezelschap de laatste jaren onder professionele leiding van een meervoudig conservatoriumgeschoold creatief team.

Meer berichten