Veldhovense Revue draait warm


Foto:

Veldhovense Revue draait warm

Hannie Bettgens

Megaproductie in voorbereiding

In aanloop naar de voorstellingen van de Veldhovense Revue volgen we in het Veldhovens weekblad de voorbereiding van de megaproductie 'Wat zou je doen met 6 miljoen? Theo Vinken, lid van raad van bestuur en penningmeester Jos van Daele vertellen over hun inbreng en betrokkenheid bij de Veldhovense Revue.

VELDHOVEN - Theo Vinken: "Ik ben betrokken vanaf het allereerste begin, de oprichting in 1997. Destijds was ik directeur bij de Rabobank en in het kader van het 100 jarig bestaan wilde we iets betekenen voor Veldhoven. De keuze is toen op de Veldhovense Revue gevallen; van de geschiedenis tot het hedendaagse in het Veldhovense leven."

Nieuw talent

De Veldhovense Revue zou daarmee een podium krijgen voor nieuw talent op gebied van muziek, dans en toneel. "Veldhoven kent een rijk verenigingsleven en is rijk aan talent. Door deze talenten een podium te geven bij de Veldhovense Revue kunnen ze ervaring opdoen in een professionele productie. Die ervaring en begeleiding kunnen ze mee terug nemen naar de eigen vereniging." Jos van Daele vult het verhaal aan. "Als penningmeester draai ik nu voor de vierde keer in de Veldhovense revue. Ik ben degene die past op de centjes."

Toen hij aantrad was dat in een volledig nieuw bestuur. "En per toeval erin gerold, of het iets voor mij was om me erbij aan te sluiten en daarop heb ik 'ja' gezegd. Het begin was zeer moeilijk. Ik startte namelijk midden in de crisis en het bedrijfsleven dat de Veldhovense Revue financieel ondersteunde moest ook een stapje terug doen. Daardoor moesten we de begroting fors bijstellen. Kwalitatief wilde we niet inleveren en een productie afleveren die aan de normen van de Revue konden voldoen."

Het was passen en meten maar uiteindelijk is het gelukt om een mooie en bijzondere voorstelling neer te zetten. "Inmiddels is de crisis voorbij en mogen we weer rekenen op flinke steun uit het bedrijfsleven." Vinken en Van Daele geven aan dat de productie van dit jaar een unieke gebeurtenis is. "Het is de opstap naar het honderd-jarig bestaan van Veldhoven in 2020. Deze voorstelling, wat zou je doen met 6 miljoen, krijgt in 2020 een vervolg maar de voorstellingen toch los van elkaar. Je hoeft niet beide Revues te bezoeken. Er loopt wel een rode draad doorheen wat in beide producties terug zal keren, namelijk de Veldhovense familie waar het verhaal om draait." De Veldhovense Revue beslaat het Veldhovense leven en voor iedereen herkenbaar. "Met enkele gedurfde uitdagingen die nooit eerder vertoond zijn. Scenes uit de actualiteit, realiteit, verleden en toekomst. Een vermakelijk avondje uit op hoog niveau waarin techniek een eigen hoofdrol heeft." Een tipje van de sluier kan alvast opgeheven worden. "De lancering van de Girlband Sizz."

De uitvoeringen vinden plaats op 8, 9, 13, 14 en 15 december.

www.deschalm.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden