Jordy Graat voelt zich stukken fitter sinds hij aan bootcamp doet.
Jordy Graat voelt zich stukken fitter sinds hij aan bootcamp doet. (Foto: )

'Personal trainer pakt me flink aan'

Hannie Bettgens

Mijn sport is...

"Lekker buiten fitnessoefeningen doen." Veldhovenaar Jordy Graat vertelt hierover in mijn sport is … bootcamp

VELDHOVEN - "Ik ben erachter gekomen dat ik het gewoon nodig heb om te sporten," zegt Jordy. "Ik doe aan bootcamp. Lekker in de buitenlucht want ik ben geen binnen sporter, bijvoorbeeld in een sportschool. Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. De trainingen bestaan uit onder andere hardlopen, intervaltrainingen en fitness oefeningen.

Push ups

Daarnaast heb ik een personal trainer die mij flink aanpakt. Is ook wel nodig," gaat hij lachend verder. "Daar kan ik niet foetelen. Als ik bij bootcamp 12 push-ups moet doen en ik doe er 11 dan is daar niemand die het controleert. Bij mijn personal trainer lukt dat niet. Die krijgt het voor elkaar dat ik al na een half uur al het gevoel heb dat ik een uur bezig ben."

Fiiter

Wie fanatiek aan Botcamp doet, is niet alleen lekker aan het sporten maar verbrandt ook nog eens flink wat calorieën. En dat werpt voor de Veldhovenaar zo zijn vruchten af. Jordy zegt dat hij zich stukken fitter voelt sinds hij een paar jaar geleden deze sporten ging beoefenen. Voor een groot deel heeft dat te maken met het feit dat Jordy zijn lichaamsgewicht nauwlettend in de gaten houdt, omdat dat nog wel eens wil schommelen. "Ik ben een jojo! Ik kan heel goed afvallen en dan eet ik supergezond. Maar ik kan ook heel goed, in no time, kilo's aankomen. Gevolg daarvan is dat ik sneller moe ben en letterlijk minder lekker in mijn vel zit."

Omgeving

Bootcamp kam op veel plaatsen worden beoefend, binnen maar ook buigen. Dat laatste heeft Jordy's voorkeur. "Lekker buiten in de natuur. Vaak rond het Citycentrum en daarbij maak je gebruik van de omgeving zoals die is. Oefeningen op het gras, rondom de fontein in het parkje of in het zand. Daar doe je de squats, push ups en andere oefeningen."

Scherper

Voor mij werkt het heel goed, ik voel me fitter, zekerder, ik voel me er gewoon goed bij. Daarnaast ben ik fitter en scherper wat me heel goed van pas komt in mijn werk. Als ik voor Omroep Brabant de presentatie doe voor carnaval, met het programma Drie Uurkes Vurraf en de dagen daarna in de studio doe, kan ik dat allemaal volhouden omdat ik fit ben." Ook de rest van het jaar is Jordy een bezige bij, en houdt hij meerdere ballen in de lucht. Jordy Graat is onder andere presentator, dj, producer en redacteur. Al met al een druk maar ongeregeld leven, zo zegt hij zelf. "Daarom is het voor mij bijna noodzaak om te sporten maar ik vind het ook heel leuk en ik krijg er wel een kick van als ik op de weegschaal sta. Die liegt niet en daar lees ik wel het resultaat op af van mijn harde werken", zegt Jordy. "Maar bovenal zit ik lekkerder in mijn vel. en voel me zekerder." Bijkomend voordeel: "Ook mijn kleren zitten fijner."

Meer berichten