Foto:

Feestje in de bieb tijdens 10 jaar BoekStart

VELDHOVEN - Het landelijke leesbevorderingsprogramma BoekStart bestaat 10 jaar. Van BoekStart-baby tot leesbeest op school. Reden voor bibliotheek Veldhoven om een feestje te vieren.

In 10 jaar ontvingen 500.000 baby's een BoekStart-koffertje via hun bibliotheek. Ook in Veldhoven is BoekStart voor baby's al jaren een succes dankzij de goede samenwerking met de gemeente Veldhoven en consultatiebureau Zuidzorg. Sinds de opening zijn ouders van ruim 1.800 baby's het BoekStart-koffertje en de gratis biebpas komen ophalen.

Om deze mooie ontwikkelingen te vieren, waren de samenwerkingspartners, de medewerkers en de kinderen van Korein Kinderplein De Messenmaker de speciale gasten tijdens de feestelijke BoekStart-ochtend in de bieb. Op dinsdag 13 november zette bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen hen in het zonnetje. De kinderen en volwassenen proostten met een glaasje ranja en BoekStart-gebakje op het jubileum en de uitbreiding van het BoekStart-programma. Daarna genoten de ruim 50 aanwezigen van de voorstelling 'Muziek maken met Muis', gebaseerd op de populaire prentenboekenserie van Lucy Cousins.

www.bibliotheekveldhoven.nl/agenda

Meer berichten