Foto:

Johan Vlemmix uitgeroepen tot Grote Prins van Rommelgat

Van de redactie

Op carnavaleske en vernieuwende wijze heeft de Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven (SOK) op d'n ellufde van d'n ellufde de nieuwe Grote Prins van Rommelgat gepresenteerd. Johan Vlemmix (59) gaat het komende 'Carnaval ' als 'ZDH Grote Prins van Rommelgat Televisiekus' de feestkar trekken. Doedemee!?

VELDHOVEN - Met het Rommelgatse Prinsenbal afgelopen zondag theater De Schalm heeft SOK het nieuwe carnavalsseizoen geopend met de bekendmaking van de nieuwe Prins. Johan Vlemmix is voor SOK de uitgelezen persoon om het Rommelgatse carnaval tot een feest te maken met voor ieder wat wils. Een 'gangmaker met een groot gevolg', zo typeert SOK voorzitter Frank Verspaandonk de nieuwe Prins. Bij de opkomst van Prins Televisiekus werd ook zijn nieuwe carnavalsnummer 'Koning Carnaval' gepresenteerd.

Netwerk

Al kort na het publiceren van de vacature in juli werd via een gezamenlijk netwerk contact gelegd met Johan Vlemmix. De klik was er, alsook de overtuiging om met elkaar het carnaval in Veldhoven nieuw leven in te blazen. Dat Vlemmix een Lampegatter is, was geen punt. Naast de economische binding die hij heeft met Veldhoven, wonen we immers in een regio waar de inwoners dagelijks over gemeentegrenzen heen werken en feesten.

Alles uit de kast

Het komend carnaval kent een Veldhoven een flink gevuld programma. SOK heeft de carnavaleske schoenen aangetrokken en haalt alles uit de kast om het carnaval in Rommelgat een feest voor heel Veldhoven te laten zijn. SOK is onder meer verantwoordelijk voor de aanstelling van de Grote Prins van Rommelgat en de Jeugdprins van Rommelgat. Evenementen die hier bij horen zijn het Prinsenbal en de Receptie van de Prins en Jeugdprins. Daarnaast verzorgt SOK de carnavalskrant de Rommelpot, de Sleuteloverdracht, de kinderoptocht op carnavalszaterdag, en de grote optocht op carnavalszondag.

Meer berichten