Foto: Jordy

JORDY GRAAT

De laatste twee weken stonden voor veel in het teken van Halloween. In Nederland begint het langzaam heel populair geworden. Afgelopen weekend was ik in Oerle-Zuid (de nieuwbouwwijk) bij de Halloween tocht. En dat vond ik toch echt wel mooi om te zien. Veel kinderen die verkleed waren maar het viel me op dat ook de volwassenen even wat leuks hadden gehaald.

Op iedere hoek was wel iets te doen en of het nu ging om een kerkhof in de tuin, een rond rennend spook of gewoon een hardvuurtje met Halloween snoepjes op tafel, het was gewoon super om te zien. Ook omdat je op die manier de buurt wat beter leert kennen. Ik was wel jaloers op de leuke contacten die iedereen met elkaar had. In een tijd waarin Mr. Frank Visser zijn handen vol heeft aan het oplossen van onzinnige ruzies denk ik dat je hiermee ook een stukje respect naar elkaar krijgt, of misschien nog wel belangrijker: acceptatie.

Mijn broertje had zijn stukje straat aangekleed met licht en geluid, ik mocht door de microfoon het spook zijn. Prachtig hoe je kinderen en ouders daarmee kan plagen……en voor de mensen die het wilde weten: ik had geen masker op, de kinderen schrokken al vrij snel van mijn gezicht.

Meer berichten