Foto:

Nieuwe editie Witvencross

Hannie Bettgens

Wandel- en hardloopwedstrijden

Voor de zesde keer organiseert GVAC Veldhoven de Witvencross. Hardlopen en wandelen in het gebied rondom Recreatiecentrum 't Witven.

VELDHOVEN - Zondag 11 november staat Recreatiecentrum 't Witven centraal in verschillende wandel en hardloopwedstrijden. Ter plaatse kan men 's morgens nog inschrijven om op een van de onderdelen uit te komen.

Jan de Kok is een van de organisatoren van het evenement. "Het is de zesde keer dat we dit organiseren. In de vorige editie was het Nederlandse kampioenschap opgenomen. Een drukbezochte dag door lopers en publiek. De sfeer was uitstekend en we hebben veel positieve reacties gekregen, over zowel het parcours als de entourage."

Afstanden

Deze keer geen NK maar wel de aftrap voor de Kempische Cross-Competitie. "Het is de eerste in de serie van acht wedstrijden in de regio. Er worden verschillende afstanden gelopen. Men kan uitkomen op de lange of de korte cross. De afstanden variëren tussen de ongeveer 2500 en 9000 meter bestaande uit een kleine en verschillende grote rondes. Het publiek kan vanaf het strandbad of het terras de lopers langs zien komen en volgen."

De wandelaars starten tussen 8.00 en 12.00 uur. "We hebben drie verschillende routes en afstanden uitgezet. Er kan gelopen worden op een route van 7,5 13,5 of 22 kilometer. Alle routes lopen door het Dommeldal en het buitengebied van Veldhoven en Waalre. Onderweg zijn er twee rustpunten opgenomen. De routes zijn met pijlen uitgezet maar er is ook een duidelijke routebeschrijving te verkrijgen." Vanaf 12.30 uur start het jeugdprogramma met verschillende afstanden. "Voor de jeugd zijn er verschillende afstanden in diverse leeftijdsklassen. Om 14.15 uur gaat de laatste groep van start. Alle routes lopen door het Dommeldal en het buitengebied van Veldhoven en Waalre. Onderweg zijn er twee rustpunten opgenomen. Kortom, een fraai stukje natuur waar je lekker doorheen kan wandelen of hardlopen."

Meer berichten