Foto:

'Ik zie hier mijn collega's altijd'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?

"Mijn naam is Dini van Berkel"

Geboortedatum?

"Op 12 februari 1959 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in de Heikant."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is het depot voor de post op de Polderstraat."

Waarom?

"Niet dat het een móói plekje is, maar dit is wél mijn favoriete plekje omdat ik dan mijn collega's zie. We staan, voordat we aan het werk beginnen altijd even gezellig te kletsen over van alles en nog wat. Over onze kinderen of als we vragen hebben over het werk…We kunnen gewoon altijd bij elkaar terecht. Net zoals ik nu hoor dat mijn collega's het afgelopen dinsdag ook allemaal koud hebben gehad: iedereen doet zijn regenjas aan of een extra vest…We beginnen bijna allemaal tegelijk op dit depot en laden dan onze post in de postzakken op de fiets. Ik ben nu ruim 12,5 jaar in dienst, dus je kunt wel zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb bij de post: we hebben hier ook alle vrijheid. Als iemand iets later wil beginnen is het ook goed, als de post maar vóór 17.00 uur bij de mensen in de brievenbus ligt. We laten het dan wel even aan elkaar weten, want voor hetzelfde geld, is er iemand ziek of zo. Dan is het wel prettig om dat te weten van elkaar…Ah, kijk! Daar komt de post al, dat is buitengewoon vroeg, dan kunnen we gewoon gaan beginnen."

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier bijna dagelijks voor het werk, maar ook wandel ik weleens een ommetje langs het depot."

Neem je weleens iemand mee?

"Mijn man en kinderen hebben het hier weleens gezien, dat wel. Met een buurvrouw wandel ik ook en voorheen met de hond, maar die is er helaas niet meer, sinds drie weken."

Nog iets anders ?

"Bij extreem heet weer of juist bij kou, word ik weleens binnen gevraagd en krijg ik iets aangeboden. Ook kom ik op mijn route vaak dezelfde mensen tegen. En bijvoorbeeld het schoolplein bij de Berkacker vind ik zó leuk! Die kinderen roepen enthousiast dingen omdat ze me herkennen."

Meer berichten