Een impressie van de woontoren aan de Zalmhaven in Rotterdam.
Een impressie van de woontoren aan de Zalmhaven in Rotterdam. (Foto: )

Byldis Veldhoven bouwt mee aan hoogste woontoren

Van de redactie

Rotterdam krijgt de primeur, met dank aan Veldhoven. De 215 meter hoge woontoren -de hoogste van het land- die de komende jaren aan de noordelijke voet van de Erasmusbrug verrijst, wordt geheel opgebouwd uit prefab-elementen. Een innovatieve bouwmethode voor een gebouw van deze omvang. Byldis uit Veldhoven -tot voor kort bekend onder de naam Hurks bouwcomponenten en engineering- gaat het materiaal leveren en monteren voor bouwer BAM.

VELDHOVEN - Traditioneel worden gebouwen steentje voor steentje op de uiteindelijke locatie opgebouwd. Bij prefab vindt het bouwproces vrijwel volledig in een van de fabrieken van Byldis plaats. Nadat de enorme gevelstukken daar grotendeels ineen zijn gezet, worden ze pas naar Rotterdam vervoerd. Als een grote puzzel worden de onderdelen vervolgens ter plaatse in elkaar geschoven.

Innovatie

Jacco van Dijk, Directeur Byldis: "Het gebruik van prefab-elementen neemt de laatste jaren steeds verder toe. Met onze innovatieve concepten leveren we projecten binnen de helft van de normale bouwtijd, op maat gemaakt en van hoge kwaliteit. Zodoende kunnen we dit uitdagende project met volle overtuiging realiseren. Ongetwijfeld wordt De Zalmhaven straks een nieuw symbool van Nederlands vakmanschap."

Internationaal

Voor Byldis is de realisatie van de Rotterdamse woontoren een van de eerste projecten onder de nieuwe naam. Het bedrijf nam op 6 april jongstleden officieel afscheid van de naam Hurks na vorig jaar al geheel te zijn afgescheiden van bouwconcern Hurks Groep. Byldis ontwikkelt totaalconcepten van engineering, productie en montage van hoogwaardige elementen ten behoeve van modulaire, assemblage bouw projecten. Byldis slaat ook internationaal haar vleugels uit. Het bedrijf, met fabrieken in Veldhoven en Tilburg, heeft al een verkoopkantoor in Londen en in Kopenhagen.

Meer berichten