Sint en Pieten hebben het naar hun zin in 't Oude Slot.
Sint en Pieten hebben het naar hun zin in 't Oude Slot. (Foto: Melvin van Liebergen L-Mount Media)

Sint logeert in 't Oude Slot

VELDHOVEN - Sinterklaas voelt zich thuis in Veldhoven. Evenals voorgaande jaren logeert Sinterklaas dit jaar weer bij 't Oude Slot. Op zondag 18 november om ongeveer 15.15 uur opent de Goedheiligman daar het Sinterklaashuis samen met wethouder Hans van de Looij.

Sint blijft logeren tot en met 5 december. Voorafgaand aan de opening wordt Sint feestelijk onthaald door de kinderen uit Zeelst. Om 14.45 uur vertrekt hij onder begeleiding van zijn Pieten, de kindermuzikanten van L'Union Fraternelle en een sambaband bij speeltuin Kabouterdorp na zijn bezoek daar. Kinderen die willen, kunnen meelopen met deze optocht naar het Sinterklaashuis voor de opening. Wie aan de route die het mooist versierde huis heeft, wint een huisbezoekje van Sint en Piet. Het Sinterklaashuis is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens de avondopenstelling op zaterdag 1 december van 17.00 uur tot 19.00 uur. De Pieten zijn elke woensdag, zaterdag en zondag van ongeveer 13.30 tot 16:30 'thuis' en Sinterklaas is elke zaterdag en zondag 'thuis' tussen ongeveer 13.30 en 15.30 uur.

Er zijn diverse activiteiten zoals Oudhollandse spelen, kanovaren, Pietenschminck, een Pietenspeurtocht, voorlezen met Piet en een Pietenbioscoop met de film Pakjespaniek. Danspiet, knutselpiet en spelletjespiet en de andere Pieten zorgen voor kindervermaak. Ook is er een kleurwedstrijd. Kleurplaten zijn op te halen vanaf 12 november en tot en met 28 november in te leveren tijdens de openingstijden van het museum. De winnaars winnen een bon voor een bioscoopbezoekje. De prijsuitreiking is op 2 december om 15.30 uur bij 't Oude Slot.

Meer berichten