De hele school rent per leerjaar, volgens een tijdschema, de hele dag rondjes om en door het schoolgebouw om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. FOTO: Leonie van Heijst FOTO: BS Op Dreef.
De hele school rent per leerjaar, volgens een tijdschema, de hele dag rondjes om en door het schoolgebouw om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. FOTO: Leonie van Heijst FOTO: BS Op Dreef.

Leerlingen BS Op Dreef tegen kanker

Algemeen

Donderdag 23 mei jongstleden komen de leerlingen van Basisschool Op Dreef in actie voor het goede doel tijdens een hartverwarmende obstakelsponsorloop. De hele school rent per leerjaar, volgens een tijdschema, de hele dag rondjes om en door het schoolgebouw om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Het initiatief, bedacht door leerlingen zelf, heeft een ongelofelijk bedrag opgeleverd dat ruimschoots het streefbedrag overstijgt.

VELDHOVEN - De leerlingen zetten zich met volle overgave in voor de strijd tegen kanker en hebben nu al een gigantisch bedrag opgehaald. De teller staat momenteel op meer dan 6.000 euro, terwijl het doel oorspronkelijk 3.000 euro is. Dit is een indrukwekkende prestatie waar we allemaal trots op mogen zijn.

Goede doel

Het KWF Kankerbestrijding is het gekozen goede doel van deze bijzondere actie. De leerlingen van de Leerlingenraad hebben samen met hun klasgenoten besloten om zich in te zetten voor kankeronderzoek vanwege hun persoonlijke ervaringen. Ze hebben geliefde oud-leerkrachten en ouders van medeleerlingen aan deze vreselijke ziekte verloren.
Is overigens wel algemeen bekend dat 1 op de 3 mensen in Nederland ooit de diagnose kanker krijgt? Voor de leerlingen van BS Op Dreef alleen al een dringende reden zich inzetten om concreet een écht verschil te maken.

Doorzettingsvermogen

De sponsorloop van Basisschool Op Dreef toont niet alleen de betrokkenheid en medeleven van de leerlingen, maar ook hun initiatief en doorzettingsvermogen. Ze bewijzen dat ze niet alleen gezond bezig kunnen zijn, maar ook kunnen bijdragen aan een maatschappelijk belangrijk doel.

Collectanten gezocht

Naast de succesvolle sponsorloop vraagt het KWF Kankerbestrijding ook aandacht vragen voor de nationale collecteweek van zondag 3 tot en met zaterdag 9 september. Ook in Veldhoven zijn collectanten nodig om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Collectanten gaan dan langs de deuren met een collectebord met QR-code of online collecteren via social media.

Goede voorbeeld

Samen de wereld uit willen helpen! De leerlingen van Basisschool Op Dreef hebben al op hun wijze het goede voorbeeld gegeven. Wie volgt?

kwf.nl/help-mee/vrijwilliger/word-collectant

Leonie van Heijst, Jolanda Hillen

Afbeelding