.Loek@Summer is vooral gericht op kinderen die behoefte hebben aan prikkelarme activiteiten FOTO: Loek@summer.
.Loek@Summer is vooral gericht op kinderen die behoefte hebben aan prikkelarme activiteiten FOTO: Loek@summer.

Gewoon genieten van leuke activiteiten!

Algemeen

In de week van dinsdag 17 tot en met dinsdag 25 juli verzorgt LOEK@SUMMER een prikkelarm vakantieprogramma. Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 21 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via loekatsummer2023@eventbrite.nu.

VELDHOVEN - Het prikkelarme vakantieprogramma is speciaal afgestemd op kinderen die extra aandacht nodig hebben en niet mee kunnen doen met het regulier aanbod aan vakantieactiviteiten. Nienke van der Aa, pedagoog bij stichting LOEK@YOU zegt dat iedereen die dat wil, zich aan kan melden. “Je hoeft geen indicatie te hebben, maar we zijn vooral gericht op kinderen die behoefte hebben aan prikkelarme activiteiten.” 

Meedoen in de maatschappij

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een kind mee kan draaien in de reguliere maatschappij. “Daarom bieden wij een programma aan, prikkelarm, in kleine groepjes waardoor de kinderen niet te veel stress ervaren en kunnen genieten van een leuke activiteit.”
Onder de doelgroep vallen onder andere kinderen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, hechtingsproblematiek, MCDD, TOS, een hoge prikkelgevoeligheid of kinderen die extra aandacht behoeven omdat het even niet goed gaat.

Programma

Voor het eerst richt LOEK@SUMMER zich ook op de allerkleinsten, vanaf 2 jaar. “Voor deze groep hebben we onder andere ‘dierenknuffelen’. Samen met Papa, mama, opa of oma kun je een kijkje nemen bij LOEK@SUMMER. We gaan konijntjes knuffelen, poppenkast kijken en er is een sensomotorische activiteit. Voor de papa’s en mama’s is er een lekker kopje koffie en een lekkere boeren lekkernij.”
Voor de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar is het SUMMER CIRCUS in aantocht. “Het wordt één en al gezelligheid met ballonnen, kunstjes, schminken, voor wie dat wil, en leren jongleren.?De 16+ leeftijd gaat karten in Lommel.”
“Voor de kinderen tussen de 10 en 14 jaar gaan we op jacht naar de vossen verkleed als een karakter van de boerderij. Maar er zijn nog vele activiteiten meer gepland. Op de site van evenbrite staan alle activiteiten per leeftijd en de eventuele bijbehorende kosten. Deze hebben we extra laag kunnen houden zodat ook de kinderen van mensen met een kleine beurs mee kunnen doen.”

Vrijwilligers 

Om alle activiteiten in goede banen te leiden maken LOEK@SUMMER en stichting LOEK@YOU gebruik van vrijwilligers. “Er zijn veel handjes nodig, vooral omdat we werken in kleine groepjes en we willen voldoende begeleiding voor de kinderen tijdens een activiteit.”
Aanmelden via de website lerenopeigenkracht.nl.
LOEK@SUMMER vindt plaats van dinsdag 18 juli tot en met dinsdag 25 juli 2023 bij het Gildeterrein te Veldhoven, gevestigd aan de Blaarthemseweg 86.
Vanaf nu kan er weer opgegeven worden via e-mailadres loekatsummer2023@eventbrite.nu of website eventbrite.nl. Let wel op: vol is vol!

Van de redactie

Er zijn
veel handjes
nodig,
dus...

Afbeelding