"Het is eenmalig gebeuren. We zijn een eenjarig duo", aldus Ron Jongenelen en John Soetens. FOTO: Bert Jansen.
"Het is eenmalig gebeuren. We zijn een eenjarig duo", aldus Ron Jongenelen en John Soetens. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Je krijgt er een lach van op je gezicht'

Hannie Bettgens

Gelegenheidsduo Dolle boel

Het komende carnaval seizoen gaat een dolle boel worden. Aan het Veldhovense gelegenheidsduo Dolle Boel zal het in ieder geval niet liggen.

VELDHOVEN - Wat begon als een grap is serieus geworden. Ron Jongenelen en John Soetens hebben een plaatje gemaakt. Jongenelen: "Al jaren ga ik naar 3 uurkes vurraf van Omroep Brabant. John en ik kwamen elkaar daar elk jaar tegen en vonden het een gezellige boel. Steevast riepen we tegen elkaar dat wij volgend jaar ook met een plaatje zouden komen. Jaren niks van gekomen maar dit jaar spraken we af dat John een keer langs zou komen." En Soetens kwam: "In april stond ik bij Ron aan de deur en zijn we aan de slag gegaan." Wat voor de heren vaststond was dat de aankomende carnavalskraker moest pakken en dat ze het groots aan wilden pakken. Jongenelen: "Het is eenmalig gebeuren. We zijn een eenjarig duo." JOngenelen heeft zijn sporen in de muziek verdient, Soetens is een nieuwkomer. Soetens: "Een paar jaar geleden ben ik gestopt met optreden en sindsdien houdt me vooral bezig met zanglessen geven en platen opnemen. Een uit de hand gelopen hobby. Ik had gezegd dat ik nooit meer op het podium zou gaan maar ja, dat liep dus even anders. Ik kan wek zingen maar ben geen zanger. Samen met Ron lukt het prima en we klinken samen als een klokje. Eigenlijk door Ron want onze carnavalsplaat 'Deurdraaien' is op mijn stem geschreven, Ron past zich gewoon aan."

Pakkend

Het duo heeft zelf de tekst geschreven. Jongenelen: "Dat was lachen. Maar die hadden we redelijk snel voor elkaar op een paar zinnen na die we invulden met lalalalalala. Achteraf een hele goeie oplossing volgens de arrangeur, want dat blijft goed hangen."
Soetens: "Een tekst die eigenlijk nergens op slaat maar pakkend is. Het gaat van hot naar haar, in een adem door met Koning Willem-Alexander, een zeemeermin en de kastelein. Mensen die we onze plaat hebben laten horen vinden dat hij goed past in het carnaval; je krijgt er een lach van op je gezicht en door het ritme kun je niet stil blijven staan".

Binnen het Veldhovense carnaval is Dolle Boel al aardig opgevallen. Jongenelen: "Op 11-11 en bij de sleuteloverdracht 11-11 treden we op. We gaan er een leuk feestje van maken." Om hun plaat te promoten hebben ze onlangs een videoclip opgenomen. Soetens: "Dat was ook lachen! Binnen no-time hadden we de locatie en kon de video opgenomen worden. We hebben grote groepen carnavalsvierders bereid gevonden te figureren. Meteen een goede sfeer, blaaskapel erbij, live opgenomen, hartje zomer en carnaval vieren en dat bij een temperatuur van 37 graden! Het is een kei-leuke clip geworden." Dolle Boel hoopt dat ze op het podium komen te staan, waar het idee is ontstaan. "Bij 3 uurkes vurraf... Dán is onze serieuze grap echt geslaagd."

Meer info over het duo en waar de optredens zijn is te vinden op Facebook: rjrecordstudio.

Meer berichten