Foto: Bert Jansen

Blijf fit en vitaal, ook als je senior bent!

Hannie Bettgens

Bewegen is investeren in jezelf. Tijdens de seniorenweken kan elke senior 2 weken gratis langskomen voor voorlichting en advies bij Artisport.

VELDHOVEN - Artisport heeft 2 locaties, te weten in Zeelst en Meerhoven. Voor de 2e keer worden de seniorenweken gehouden. Bas Josiassen, eigenaar van Artisport, zegt het belangrijk te vinden dat senioren blijven bewegen. "Bewegen is onderhoud en behoud van je lichaam. We willen allemaal fit en vitaal blijven maar daar moet je wel wat voor doen." Iedereen die zich aangesproken voelt mag tijdens de seniorweken langskomen. "

"Opa of oma hoeft iemand niet te zijn om senior te zijn. Er is geen leeftijdsgrens. Ouder worden is een natuurlijk proces, bewegingen gaan langzamer, het lichaam heeft te kampen met beginnende gebreken. Vaak gaan mensen pas bewegen als de dokter het zegt om ziekte te bestrijden of overgewicht aan te pakken. Dat moet je eigenlijk voor zien te blijven. Als je het advies krijgt om te gaan bewegen, en pas dan in actie komt, moet je lijf een inhaalslag slaan. Dat is het lastiger, zwaarder, het kost veel meer moeite."

Langzamer proces

Josiassen zegt er gelijk bij, dat genezen niet altijd mogelijk is. "Iedereen wil gezond ouder worden, maar ouderdom komt niet altijd zonder gebreken. Bewegen kan zorgen voor een langzamer proces."
Senioren kunnen bij Artisport tussen 12 en 22 november terecht voor sport en advies. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur zijn er aangepaste programma's die voor iedereen te volgen zijn. "Workshops, trainingsadvies en gezellige activiteiten. Diverse lezingen waaronder het zo belangrijk is om te bewegen. Een vragenuurtje met een fysiotherapeut, cursus valpreventie en zelfverdediging voor ouderen. Voor de liefhebbers van buitensporten hebben we een natuurwandeling met een gids. De start van deze wandeling is bij het Geitenboerke in Zand-Oerle."

Niet alleen sporten en bewegen staat centraal. "Je doet er leuke sociale contacten op. Uit de groep van vorig jaar zijn mooie vriendschappen ontstaan. We hebben een paar mensen die pas met pensioen zijn gegaan en op zoek waren naar een nieuwe dag structuur. Bewegen past daar heel goed in. Ook om mee te kunnen blijven doen met de kleinkinderen."

www.artisport.nl

Meer berichten