De Van Gogh-muur in Etten-Leur. Foto: VisitBrabant.
De Van Gogh-muur in Etten-Leur. Foto: VisitBrabant. (Foto: )

Ga voor Zilt, Zoet en Zalig in Brabant!

Door VisitBrabant

Culinaire routes met een verhaal

Het borrelt en bruist in Brabant in 2018, het jaar dat Noord-Brabant European Region of Gastronomy is. En dat wordt gevierd. Met spannende foodconcepten en smaakmakende events op bijzondere locaties. En natuurlijk met de onmiskenbare Brabantse gastvrijheid. Brabant Celebrates Food. Vier het mee!

BRABANT - Speciaal voor dit feestelijke, culinaire jaar slaan Dutch Cuisine, Routebureau Brabant en Regio West-Brabant de handen ineen. Zij ontwikkelen in opdracht van VisitBrabant samen de culinaire route Zilt, Zoet, Zalig West-Brabant.

Ontdekkingstocht

Deze culinaire route neemt de bezoeker mee op ontdekkingstocht door de regio, met tien bijzondere verhalen over de eetcultuur van West-Brabant. Rijd, wandel of fiets en beleef deze tien verhalen in speciaal samengestelde routes vol smakelijke locaties.

Zilt, zoet,en zalig

Ga op pad en ontdek het zilte, het zoete en het zalige van culinair West-Brabant. Uit het zand en uit de klei. In de stad en in de weidse weiden. Wist je dat het eerste Brabantse frietje gebakken werd in 1905 tijdens de kermis in Bergen op Zoom? Ontdek de Markiezenstad met de wandeling Frietje Brabant.

Ook kunnen liefhebbers mee op reis met Vincent van Gogh. Hij startte zijn carrière in Etten-Leur. Fiets door 'zijn' land en geniet van streekproducten in een gastronomisch jasje.

En West-Brabant heeft meer in huis. Ervaar de gulle glimlach van de boeren, vissers en top-chefs en je beseft: dit is de bekende Brabantse gastvrijheid.

En dat in een bijzonder gevarieerd landschap, met rijke rivierklei- en natuurgebieden, lage gebieden aan zee en een uniek zoetwatergetijdengebied, terwijl juist in het oosten van West-Brabant zich de hogere zandgronden bevinden.

Triple A

Proef de trots van West-Brabant, de triple A: superieure Ansjovis, de ziltige Asperges en de Aardbeien. Ontdek de zoete suikerhistorie van deze streek en geniet van de bijzondere lokale wijnen en bieren. Alles en meer is te vinden in West-Brabant!

Genietroute

Smaakt het naar meer? Ontdek bijzondere verhalen van de Brabantse eetcultuur op dutch-cuisineroutes.nl en stel je eigen genietroute samen op routebrabant.nl

Zilt, Zoet, Zalig West-Brabant is ontwikkeld door Dutch Cuisine, Routebureau Brabant en Regio West-Brabant in opdracht van VisitBrabant.

Het is slechts een kleine greep uit de tientallen culinaire activiteiten die zijn terug te vinden op de informatieve website waarop de complete agenda staat van smakelijke evenementen tijdens een heel jaar Noord-Brabant: European Region of Gastronomy 2018.

www.brabantcelebratesfood.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden