Foto: Persgroep

Column: Ik bedoel maar...

Eens kijken... Ik heb nu 35, nee, 40 jaar mijn rijbewijs. Afgezien dan die 2 weken dat mijn rijbewijs bij de officier van justitie op het bureau lag. Ja, stommiteit van me. Ik was uitgeweest, had een paar borreltjes gedronken, was toch in de auto gestapt en raakte bij het wegrijden de achteruitkijkspiegel van de auto voor me. Netjes als ik ben, belde ik toen de politie. Met als gevolg, dat mijn rijbewijs werd ingetrokken. Maar goed dat ik de politie zèlf opgebeld had, want de verkeersrechter gaf me daarom een veel mildere boete.

Ongelukken... Ja, eerder aanrijdingen. 2 of 3 keer, veel blikschade en met knikkende knieën van de schrik bekomen.

Over het algemeen, vind ik mijzelf een goede autobestuurder. Ik rijd - haast! - nooit te hard, houd me aan de regels en blijf altijd rustig en netjes. 'Gezapig' is misschien wel een goed woord.

Laatst moest ik wel heel erg lachen. Ik was naar een congres geweest. Na afloop liep ik door een nogal drukke straat terug naar mijn auto. Naast mij stopte een Rolls. Het portierraampje ging open en de man vroeg mij: "Weet u of hier misschien een parkeerplaats voorhanden is?"

Met een glimlach zei ik tegen de man achter het stuur: "Voor handen weet ik niet, maar voor auto's wèl!" Ik bedoel maar...

Meer berichten