"Kinderen willen meedoen, op hun eigen manier, met hun eigen behoeftes", aldus Marianne Stoesser over LOEK@TALENT. FOTO: Joy Mennings
"Kinderen willen meedoen, op hun eigen manier, met hun eigen behoeftes", aldus Marianne Stoesser over LOEK@TALENT. FOTO: Joy Mennings (Foto: Joy Mennings)

Prikkelarme activiteiten voor kinderen

Hannie Bettgens

De komende periode staan er bij de Stichting LOEK@YOU leuke activiteiten op het programma voor kinderen die snel geprikkeld raken.

VELDHOVEN - Marianne Stoesser is begeleider bij Stichting LOEK@YOU. Deze stichting helpt kinderen vanaf 4 jaar tot en met 21 jaar die op een of andere manier zijn vastgelopen. Soms zo erg, dat ze niet meer naar school gaan en daardoor thuis komen te zitten. LOEK@YOU biedt individuele zorg en begeleiding; Leren Op Eigen Kracht. En kijkt naar wat een kind of jongere wél kan. De stichting gaat uit van de talenten die ze hebben. In plaats van te benadrukken wat niet goed gaat, ligt de focus op wat wel goed gaat. De kinderen en jongeren zien voor wie ze zijn, zodat ze tot bloei komen en weer mee kunnen doen in de maatschappij.

Genoeg mogelijkheden

Marianne Stoesser zet zich in voor projecten in LOEK@TALENT. "Ik organiseer activiteiten en speel daarmee in op de zorgbehoeften van de kinderen die mee willen doen." De doelgroep zijn kinderen die gebaat zijn bij prikkelarme activiteiten. "Kinderen willen meedoen, op hun eigen manier, met hun eigen behoeftes. Daarom organiseren we activiteiten in kleine groepjes zoals natuurwandeltochten, gericht op het mee kunnen meedoen." In aanloop naar Kerstmis kunnen kinderen vanaf 7 jaar zich opgeven om op een of andere manier mee te doen in het moderne kerstverhaal. "Nog tot even na woensdag 24 oktober kunnen kinderen zich aanmelden om mee te spelen met hun talent. Muziek, dans, toneel of zang; er zijn genoeg mogelijkheden. Elke week, op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur is er repetitie in het pand aan de Heuvelstraat 60 te Veldhoven. De uitvoering is op zondag 16 december tijdens de Kerstmarkt op Rundgraafpark." Opgeven via www.loekattalent.eventbrite.nl

Verschillende leeftijden

Een andere activiteit is LOEK@WINTER. Marie-José Jansen begeleidt dit project. "We hadden in de zomer al LOEK@SUMMER met een gevarieerd programma. Dit jaar proberen we ook in de winter leuke activiteiten op te zetten. We hebben daar 3 en 4 januari voor uitgetrokken." Op de planning staat onder andere schaatsen, bounce bal, een film en rondleiding in De Schalm en broodjes bakken bij een kampvuur. De activiteiten worden op de verschillende leeftijden afgestemd. Een jongere groep tussen de 4 en 9 jaar en een oudere groep tussen de 10 en 18 jaar. Kosten per dagdeel € 5,00." Opgeven via summer@lerenopeigenkracht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden