Een van de schitterende kunstwerken uit de KOM!-wandelroute. FOTO: Van de Vorst PR
Een van de schitterende kunstwerken uit de KOM!-wandelroute. FOTO: Van de Vorst PR (Foto: Van de Vorst PR)

Kunstwandling KOM! in mooi Veldhoven en Wintelre

Van de redactie

Kunstwandeling KOM! Kunst Om Molen vindt dit jaar plaats van 25 december tot en met 1 januari 2019. Kom naar het buitengebied van Wintelre en Oerle om verrast te worden door boeiende kunstwerken en prachtige natuur.

VELDHOVEN - Maak een heerlijke wandeling van 3 tot 8 km lang en bezoek 3 locaties, te weten 2 ateliers en 1 kunst-in-het-veld locatie. De bijzondere kunstroute loopt door akkerland, over schouwpaden en langs bosranden. Hier een welgemeend advies: Trek wel stevige wandelschoenen aan, want soms kunnen de zandwegen nogal drassig zijn.

Atelier Hoogeind Keramiek, Hoogeind 24, Oerle

In het landelijk gelegen, mooie Oerle (Veldhoven) is achter een oude boerderij Atelier Hoogeind Keramiek van Jeske Snoeren te vinden.
Het keramisch werk van Jeske kenmerkt zich door een eclectisch gebruik van materialen. Afwisselend abstract, figuratief of conceptueel. De werken lijken toevallige vondsten, maar wie ze beter bekijkt, ziet dat titel en werk toch een expressief geheel vormen.

Gastenkunstenaars

Gastkunstenaars tijdens KOM! in Atelier Hoogeind Keramiek, zijn Theo van de Goor en Adria Ceelen.
Van de Goor maakt verhalende, figuratieve tekeningen, schilderijen, etsen en beschilderde objecten.
Het werk van Ceel, in de vorm van 3D, is ironisch verhalend, associatief en gelaagd, met raakvlakken met de hedendaagse beeldcultuur.

Atelier Le vent des Forêts Kerkheide 4, Wintelre

In Atelier Le Vent des Forêts, echt midden in de schitterende natuur, zijn de unieke werken van Guus en Riek Wouters te vinden. Veel van hun werken zijn geïnspireerd op de bosrijke omgeving met haar onuitputtelijke schoonheid.
Tijdens KOM! is bij hen in Atelier Le Vent des Forêts ook werk te zien van Pierre van Amelsvoort, die als beeldend kunstenaar voornamelijk met hout werkt. Zijn sculpturen staan opgesteld in het veld, langs de wandelroute.

Gratis

KOM! Kunst Om Molen is open van 25 december 2018 t/m 1 januari 2019. Iedere dag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Bij alle locaties is de wandeling KOM! gratis verkrijgbaar, of te downloaden via www.oerle.info. Alle locaties zijn ook prima met de auto of fiets bereikbaar.
Entree gratis!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden