Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen tijdens de Opfriscursus 50+ onder toezicht van een speciaal opgeleide autorijinstructeur in de eigen auto een rijtest afleggen. FOTO: PixaBay.
Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen tijdens de Opfriscursus 50+ onder toezicht van een speciaal opgeleide autorijinstructeur in de eigen auto een rijtest afleggen. FOTO: PixaBay. (Foto: PixaBay)

Met alle nieuwe verkeersregels: Kijk uit waar en hoe je rijdt!

Van de redactie

De Stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig verzorgt vrijdag 9 november, een opfriscursus 50+. De stichting doet dit samen met de gemeente Veldhoven.

VELDHOVEN - Wat houdt een opfriscursus precies in? Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen op deze dag onder toezicht van een speciaal opgeleide autorijinstructeur in de eigen auto een rijtest afleggen. Na afloop van de rit zal de instructeur de cursist een aantal praktische tips aan de hand zal doen in een persoonlijk gesprek, mocht dat nodig zijn. HEt betreft aanwijzingen, die enkel tot doel hebben een deelnemer te helpen om tot een (nog) beter rijgedrag te komen.
Daarnaast wordt tijdens de cursus ook aandacht geschonken aan de verkeerstheorie - met name de nieuwste verkeersregels- , de kwaliteit van de ogen en een gehoortest.

30 personen

De cursus neemt een halve dag in beslag. Maximaal 30 personen komen in de ochtend in actie, de andere 30 deelnemers 's middags. Er kunnen dus maximaal 60 mensen aan de cursus meedoen. De regel die daarbij wordt gehanteerd is: Die eerst komt, eerst maalt!

Geen rij-examen

Wat voor veel mensen erg belangrijk om te weten, is dat de rijvaardigheidstest tijdens de Opfriscursus 50+ beslist geen rijexamen is. Deelname aan de rijvaardigheidstest heeft dus absoluut ook geen enkele consequentie voor het bezit van het rijbewijs. Het is beslist niet zo, dat iemand zijn of haar rijbewijs kan verliezen. Alles wat een instructeur waarneemt, blijft vertrouwelijk tussen hem en de cursist. De rit is enkel bedoeld om automobilisten, die al wat langere tijd hun rijbewijs bezitten, een eerlijk inzicht te geven in hun rijgedrag. In de loop van de jaren kunnen er immers in hun rijstijl onmerkbaar storende foutjes zijn geslopen. Ook is het verkeer sindsdien flink veranderd en drukker geworden. De cursus is een vorm van bijscholing. Alle deelnemers krijgen na afloop een deelnamecertificaat overhandigt.

Aanmelden

De cursus wordt gehouden in D'n Bond aan de Rapportstraat in Veldhoven. Deelnemers dienen zicht bij voorkeur aan te melden via onderstaande website. Of telefonisch.

www.veldhovensamenverkeersveilig.nl

(040) 253.10.93.

Meer berichten