Wie schrijft het mooiste kerstgedicht in Brabants dialect? FOTO: PixaBay
Wie schrijft het mooiste kerstgedicht in Brabants dialect? FOTO: PixaBay (Foto: PixaBay)

Het Mooiste Brabantse Kerstgedicht 2018

De schrijfwedstrijd Het Mooiste Brabantse Kerstgedicht vindt ook dit jaar weer plaats. Voor de 12e keer. En... Voor de laatste keer!

PROVINCIE - De traditionele schrijfwedstrijd heeft helaas een verdrietig tintje. Organisatoren Mientje Wever en Carel Thijssen, hebben namelijk na lang en rijp beraad besloten de wedstrijd en de finale in Boxmeer voor de laatste keer te organiseren. Privéomstandigheden en gezondheidsredenen liggen aan dit pijnlijke besluit ten grondslag.
Amateur-schrijvers endichters kunnen hun kerstgedicht tot uiterlijk zaterdag 1 december insturen naar de organisatie in Boxmeer. Het gedicht moet geschreven zijn in het dialect van de eigen streek of plaats en mag maximaal 30 regels lang zijn. Uit de inzendingen kiest een deskundige jury 20 gedichten die aan de finale om het mooiste Brabants kerstgedicht 2018 mogen deelnemen. Deze finale heeft plaats op zaterdag 15 december in zaal Het Vertrek aan de Stationsweg in Boxmeer (tegenover het NS-station). De finale begint om 14.00 uur. Het publiek heeft gratis toegang. Voor de 3 beste gedichten zijn fraaie prijzen beschikbaar. Ook de overige deelnemers aan de finale zullen niet met lege handen naar huis gaan.
Meer informatie:

(0485) 57.37.51., weverwever@hetnet.nl

Meer berichten