Foto: Jordy

Jordy Graat

Het dorpje Best heeft sinds vorige week de naam 'Lourdes' gekregen. Niet omdat er allemaal heilige boontjes rondlopen maar omdat de gemeente geen 'geluidsoverlast' meer wil tijdens evenementen. Het geluid mag er namelijk niet harder dan 75 decibel. Om u een idee te geven: gewoon op een goed niveau met elkaar babbelen is 60dB en werkende collega's op kantoor is 70dB. Dat is qua geluid natuurlijk helemaal niks.
Ik heb mijn zorgen al vaker geuit maar nu helemaal. Het begint een trend te worden dat gemeenten al die evenementen de doodsteek geven door geluidsrestricties op te leggen. Geen sfeer, betekent geen mensen. In Hilvarenbeek mag er op 't Vrijthof niets meer gedaan worden omdat de burgemeester aan 't plein woont. In Oss zijn 2 huizen die buitengeluid niet prettig vinden, waardoor er ook daar niks meer kan. In Kerkdriel draaien ze sinds dit jaar met een 'limiter', omdat de gemeente 5 klachten had gekregen en in Eindhoven doen ze er helemaal alles aan om de ondernemer te pesten.
Ik heb een wens: Gemeente Veldhoven, geef niet toe aan notoire klagers en blijf op een goed geluidsniveau evenementen toestaan. En twijfelt u, ga dan eens bij bovengenoemde gemeenten kijken. Een crematorium heeft meer sfeer…

Meer berichten