Veel interesse van het publiek tijdens een grote hulpverleningsactie op het Meiveld. FOTO: Theo van Sambeek).
Veel interesse van het publiek tijdens een grote hulpverleningsactie op het Meiveld. FOTO: Theo van Sambeek). (Foto: )

Hulpverleners pakken uit met 112-Dag

Mireille Camps

Vol programma met demonstraties

Zaterdag 13 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt de 3e editie van 112-dag in het Citycentrum te Veldhoven gehouden. Politie, Wens-, Dieren- en gewone ambulance zullen paraat staan, evenals Brandweer, het verkeersplein voor kinderen, de ongevallensimulator, en Rijkswaterstaat.

VELDHOVEN - Ook zijn er veel spectaculaire demonstraties, zoals ook weer de politiehonden demo's. Dit jaar zal de speurhond van de Douane ook meekomen. 112-dag wordt officieel geopend door interim-burgemeester Letty Demmers om 10.00 uur op het Meiveld.

Spoedgevallen

Organisatoren Paul Zoetendaal (Trigion Beveiliging) en Gerrit van Eck (Logicx Berging) zijn trots om alweer een goed geoutilleerde 112-dag te organiseren. Zoetendaal licht toe: "Nagenoeg alle hulpverleners kunnen zelfs op de 112-dag nog voor spoedgevallen opgeroepen worden, zodat vele toezeggingen onder voorbehoud zijn, zo gaat dat. Maar het is nog niet eerder voorgekomen tijdens de voorgaande edities, dus daar gaan we nu ook niet van uit", lacht hij.

Uiteraard is de 'Crashtender', dat wil zeggen: de supergrote brandweerwagen van Vliegbasis Eindhoven, ook van de partij. "Toch", maakt Zoetendaal duidelijk, "hebben we de wagen achter de winkel van de Trekpleister moeten inplannen, vanwege zijn enorme omvang. Maar het blijft één van de vele mooie trekpleisters! Er zijn negen pleinen ingericht en we hebben een looproute gemaakt, dat is nieuw. Ook het incidententeam van ProRail, de Douane en de Koninklijke Marechaussee, evenals een aantal demonstraties met politie te paard vormen een nieuwe aanvulling op het geheel dit jaar."

Eye-catchers zijn ook weer een aantal Amerikaanse politievoertuigen naast het verkeerspleintje en een primeur dient zich -via de stroom van berichtjes die binnenrollen bij de organisator- ook aan, nog tijdens dit gesprek: Een man wil heel graag komen met zijn oude politieauto en beschrijft zichzelf als volgt: "Ik zie eruit als Louis de Funès, dus we vormen een mooi geheel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden