Een deel van het Tie Ta Toeterteam werkt in de keuken koortsachtig aan het oplossen van vragen.
Een deel van het Tie Ta Toeterteam werkt in de keuken koortsachtig aan het oplossen van vragen. (Foto: ad)

'Het kraakt in de bovenkamer'

Ad Adriaans

De 1e Meerhoven Quiz kent zaterdag 6 oktober een deelname van 44 teams. In evenzoveel huiskamers en keukens wordt van 19.00 tot 23.30 uur koortsachtig gewerkt aan het oplossen van vragen en opdrachten.

VELDHOVEN - "Voor de eerste keer is dit een geweldig aantal", constateert Jacqueline Renders tevreden. Met een comité van 6 personen tekent ze voor de organisatie van de quiz. "Ik ben wel eens hulplijn geweest tijdens de dorpsquiz in Son. Het leek me heel leuk om ook in Meerhoven zo'n quiz te houden." Er zijn 10 categorieën bedacht en vragen verzonnen. In juni werd de quiz getest, een spannend moment. Zijn de vragen eenduidig gesteld? Lukt het binnen de gestelde tijd? "Na de test hebben we wat kleine dingen aangepast. Het blijkt dat de quiz met 15 personen te doen moet zijn."

De teamcaptains nemen afgelopen zaterdag in Café Zalencentrum De Hangar om 19.00 uur de vragen in ontvangst. Daarop spoeden zij zich naar hun speellocatie. In een huis aan de Grasvogel zitten zo'n 15 personen achter een laptop of tablet. Omdat alles staat of valt met een stabiel wifi-netwerk heeft een IT'er binnen het team een accespoint van goede kwaliteit ingezet.

"We gaan voor de winst", zegt Anton Verbeek van het Tie Ta Toeterteam. "We kennen elkaar van het musiceren in verschillende Eindhovense kapellen." Verbeek poogt in de categorie Hollywood en Gooise Matras een aantal ogenparen aan de juiste persoon toe te wijzen. Tussen de laptops zit Rik van der Avoirt op zijn knieën op de grond te puzzelen met een aantal papieren vormpjes. "Van deze vormpjes moet ik 4 zevenhoeken maken." Om 20.30 uur meldt teamlid Niels Rijkers zich in De Hangar voor de geheime opdracht. Samen met leden van 14 andere teams krijgt hij 25 voorwerpen te zien en benoemd. Vervolgens krijgt de groep 5 minuten de tijd om op te schrijven wat ze gezien hebben. "Hoe komen ze er op", verzucht Rijkers na de opdracht. Hij is een ervaren quizzer. "Ze hebben het hier goed voor elkaar", complimenteert hij de organisatie in Meerhoven.
In een huis aan de Grasmus zit Bart Weemaes gebogen over een opdracht uit de categorie Breinbrekers. Samen met Michela Zanetti heeft hij al 7 van de 10 opdrachten klaar. Hij doet voor de 1e keer mee aan een quiz. "Ik ging er zonder verwachting heen, maar ik vind het geweldig, al kraakt het nu behoorlijk in de bovenkamer."

Op zaterdagavond 27 oktober wordt tijdens een feestavond in De Hangar de uitslag bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden