De Kazerne, Paradijslaan Eindhoven, restaurant en tentoonstellingsruimte voor design. Op de achtergrond 'May I have your attention please?' van Maarten Baas. FOTO: Bart van Overbeeke.
De Kazerne, Paradijslaan Eindhoven, restaurant en tentoonstellingsruimte voor design. Op de achtergrond 'May I have your attention please?' van Maarten Baas. FOTO: Bart van Overbeeke. (Bart van Overbeeke Fotografie)

Food en design voor smaakvolle en creatieve innovaties

VisitBrabant

Denk jij bij Food Design aan stylish opgemaakte bordjes en hippe verpakkingen? Kom naar Brabant en ontdek dat Food Design veel meer betekent dan 'slechts' het ontwerpen van mooie gerechten en producten. Want hier worden de designers van vandaag geïnspireerd en de talenten van de toekomst opgeleid.

BRABANT - Iedereen is steeds bewuster met eten bezig. Waar komt dit product vandaan? Wat betekent mijn eetgedrag voor het milieu? Maar mensen verleggen ook steeds verder hun grenzen, durven te gaan voor het onbekende en verkennen nieuwe smaken. Deze interesse en groeiende bewustwording is terug te vinden in het werk van food designers. Zij zien eten als onderwerp en niet alleen als materiaal, medicijn of verbinder. En zij vinden in food een antwoord op maatschappelijke en sociale vraagstukken en groeiende milieuproblemen.

Food & Design

In 2018 is Noord-Brabant European Region of Gastronomy. Daar zijn de Brabanders trots op en dat vieren ze. Ook op het gebied van Food Design. Bezoek in 's-Hertogenbosch eens de tentoonstelling Food is Fictie in het DesignMuseum en proef vernieuwende producten in oktober tijdens de maand van #datafood.

Food Design speelt ook dit jaar weer een grote rol op Europa's grootste design event, de Dutch Design Week (20 t/m 28 oktober). Niet zo vreemd, want in Design Capital Eindhoven borrelt en bruist het van de innovatieve creativiteit. Hier ook worden de talenten van de toekomst opgeleid op de afdeling FOOD NON FOOD van de Design Academy, waar Marije Vogelzang de scepter zwaait. Hun werk is te zien tijdens de Graduation Show.

Verder zijn er de hele week lang uitdagende spellen te zien waarin eten een hoofdrol speelt, nieuwe interpretaties van bestaande producten te ontdekken en wordt hier de Future Food Design Awards gevierd. Kortom, er is van alles te zien en te beleven voor iedereen die van eten houdt.

Food hotspots

Zelf zien, proeven, ruiken en voelen? En tegelijk de laatste trends en ontdekkingen op het gebied van Food Design ontdekken? Kies dan voor 'Food & Interactivity', 'ZuiderZeeFood' of '28 grams of happiness' op Sectie-C. Of bezoek de Kazerne of Piet Hein Eek, beide met een uitstekend restaurant. En sla de BokkenBar en Agri Meets Design op Strijp niet over.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden