Foto: Persgroep

Column: Ik bedoel maar...

Terug van vakantie. Een paar lange weken op Gran Canaria. Zon, zee en zaligheid. Gewoon genieten. En dat heb ik ook gedaan.

Heel relax was ook de heen- en terugvlucht. Nee, niet met Ryanair, maar met Transavia. Nadat Ryanair me had laten stranden op Gran Canaria, begin dit jaar, heb ik voor een andere luchtvaartmaatschappij gekozen, Transavia. En mijn God, wat een verschil! Geloof me, als je vaak gevlogen hebt met Ryanair en je pakt daarna eens een andere maatschappij, dan voel je je ineens weer als de klant die écht koning is!

Nee, Ryanair heeft voor mij afgedaan. En al helemaal nu duidelijk wordt wat ze de eigen piloten en cabinepersoneel flikken. Geen lokale arbeidscontracten, intimidatie op de werkvloer, onderbetaling... Ik heb dan ook van harte de staking van het personeel in Eindhoven ondersteund en ik schaam me er enigszins voor dat ik als consument meegeholpen heb die wantoestanden in stand te houden.

Nog een laatste aapje uit de mouw... Ryanair sluit als basis op Eindhoven. Het personeel dat staakte moet de rekening betalen. Ze moesten eens gewoon die Ierse baas buiten stampen. En van zijn salaris die rekening betalen! Dan houd je nog geld over ook! Ik bedoel maar...

Meer berichten