Het boks-event in Hotel van der Valk is dè gelegenheid om kennis te maken met ’the noble art of self defence'. FOTO: PixaBay
Het boks-event in Hotel van der Valk is dè gelegenheid om kennis te maken met ’the noble art of self defence'. FOTO: PixaBay (Foto: )

Internationale bokstop in de Eindhovense ring

Van de redactie

De internationale bokstop komt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober weer in actie tijdens de 3e editie van de Eindhoven Box Cup. Met 25 nationaliteiten is dit het grootste Olympische boksevenement van Nederland. Zowel dames als heren in als gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

EINDHOVEN - De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. De EBC is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd.

25 landen

Meer dan 200 boksers uit 25 landen - waaronder de complete Nederlandse A-selectie – nemen deel. Onder de deelnemers bevinden zich vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Onder andere Ramla Ali (Somalië), Dean Walsh (Ierland), Munkh-erdene Uranchimeg (Mongolië), Nigel Paul (Trinidad & Tobago), Ishan Bandara (Sri Lanka), Samiev Samir (Oezbekistan), en John Marvin (Filipijnen). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Engeland, Indonesië, Sri Lanka, India, Denemarken, Rusland, Ghana, Oezbekistan, Ierland, België, Mongolië, Roemenië, Kazachstan en Frankrijk zijn van de partij.

Team NL

Namens Nederland boksen onder andere Peter Müllenberg, Nouchka Fontijn, Chelsey Heijnen, Enrico La Cruz, Roy Korving, Stanley Koemans en Max van der Pas. Alle leden van TeamNL komen in actie. De talenten uit dit team richten hun vizier nu al op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. De Eindhoven Box Cup is een event waar opkomend talent kan schitteren naast nationale en internationale toppers.

Meer berichten