De Open Dagen regio De Kempen biedt werkgevers de kans zich te presenteren en mensen te interesseren voor het vak of het bedrijf. FOTO: Edwin van Aalten.
De Open Dagen regio De Kempen biedt werkgevers de kans zich te presenteren en mensen te interesseren voor het vak of het bedrijf. FOTO: Edwin van Aalten. (Foto: Edwin van Aalten)

Open Bedrijven Dag regio De Kempen

Van de redactie.

Bedrijfsleven opent massaal deuren

De Kempische arbeidsmarkt staat op springen. Om werkgevers te helpen eenvoudiger te werven, organiseert Werken in de Kempen een Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari. Dit initiatief wordt gesteund door partners als Rabobank de Kempen, KempenPlus en het Huis van de Brabantse Kempen. Werkgevers zetten massaal de deuren open, Werken in de Kempen zorgt dat heel de Kempen uitloopt.

DE KEMPEN - Het doel Kempische werkgevers en werknemers komen op deze dag letterlijk dichter bij elkaar. De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken.

Tegelijkertijd is het de kans voor werkgevers om zich te presenteren en mensen te interesseren voor het vak of het bedrijf. Samenwerkingen of dienstverbanden kunnen er zomaar geboren worden.

Hoe werkt het

"Het concept is simpel", legt Lieke van Loon, eigenaresse van Werken in de Kempen uit.

"Begin januari brengen we een OBD (Open Bedrijven Dag) Krant uit. Daarin staan alle deelnemende bedrijven met een advertorial waarin ze lezers interesseren voor hun bedrijf en uitnodigen om binnen te stappen. Behalve de 100.000 gezinnen die de krant ontvangen, voert Werken in de Kempen een intensieve promotiecampagne om zoveel mogelijk Kempenaren op de been te krijgen. Wij zorgen met publiciteit voor veel bezoekers, werkgevers geven de bezoekers een indruk van hun bedrijf, het werk en de sfeer. Een eerlijke en eenvoudige manier om mensen te interesseren voor hun sector en bedrijf."

De noodzaak

"Je komt niet meer aan personeel met simpelweg een oproep. Bedrijven moeten laten zíen wie ze zijn, wat ze doen en waarom mensen daar zouden willen werken", zegt Marion van Loon, gespecialiseerd in employer branding voor Werken in de Kempen.

"De Kempische bescheidenheid draagt niet bij aan de profilering van werkgevers. Ze kunnen prima vertellen wat voor mooie producten ze maken. Maar als ze over zichzelf moeten vertellen, waarom ze zo'n goede werkgever zijn, blijft het stil. Dat voelt ongemakkelijk, ongepast misschien. En dat is precies wat wij als buitenstaander wél kunnen zien en uitdragen in de promotie vooraf."

Ondersteuning bedrijven

In de aanloopperiode naar de Open Bedrijven Dag ondersteunt Werken in de Kempen werkgevers door voortdurend informatie en tips te geven om zich succesvol te presenteren, profileren en te werven. KempenPlus en specialisten in 'talentgericht werken' delen bijvoorbeeld hun kennis en expertise.

Bedrijven kunnen deze info volgen via 'Werken in de Kempen voor bedrijven' op LinkedIn.

Deelnemen

Alle Kempische werkgevers zijn welkom om deel te nemen. Meer informatie is te vinden op de hieronder staande website.

Bedrijven kunnen zich via de onderstaande website ook aanmelden voor deelname aan de Open Bedrijven Dag regio De Kempen.

werkenindekempen.nl/open-bedrijven-dag

Meer berichten