3 meiden van 15 jaar openen weonsdag 17 oktober een vintagekledingwinkeltje binnen de muren van Odeon, waar de deuren altijd voor iedereen open staan. FOTO: Jurgen van Hoof.
3 meiden van 15 jaar openen weonsdag 17 oktober een vintagekledingwinkeltje binnen de muren van Odeon, waar de deuren altijd voor iedereen open staan. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

3 meiden openen bijzonder winkeltje

Mireille Camps

Vintagekleding voor de kleine beurs

3 meiden van 15 jaar openen in de herfstvakantie een vintagekledingwinkeltje binnen de muren van Odeon, waar de deuren altijd voor iedereen open staan. Het winkeltje draagt de naam Second Chance PFE en is gevuld met goede kleding voor mensen met een kleine portemonnee. Het concept van het winkeltje is volledig door deze meiden, Pipe, Femke en Eden, bedacht en ten uitvoer gebracht.

VELDHOVEN - Via vrienden zijn de meiden terecht gekomen bij Jongerencentrum Odeon. Ze vermaken zich aanvankelijk prima met kletsen en muziek luisteren. Maar het begint na enige tijd te kriebelen. Pipe: "We wilden iets gaan organiseren voor andere mensen. Zo zijn we uiteindelijk samen met Fatima op het idee gekomen om een vintage winkel te beginnen in 'ons' Odeon.

Initiatief

Voor veel jongeren is jongerencentrum Odeon echt een 2e thuis. Ook al, omdat de jongerenwerkers van Cordaad open staan voor elk initiatief. In dit geval is dat Fatima Achhoud, die de meiden helpt het idee handen en voeten te geven. Fatima: "Er zijn zoveel mensen die moeilijk rond kunnen komen en er is dan ook zeker vraag naar niet al te dure, maar goede kleding."

Kleine beurs

Eden: "We gaan woensdag 17 oktober voor het eerst open en daarna op elke woensdag- en vrijdagmiddag. Met ons initiatief willen we mensen met een kleine beurs een lach op hun gezicht toveren. De prijzen variëren van 0,20 cent tot 6 euro. We organiseren loterijen met loten à 0,50 cent en daarmee zijn gloednieuwe Nike schoenen maat 35/36 te winnen."

Femke: "Met wat we verdienen, gaan we nieuwe activiteiten organiseren en natuurlijk ook nieuwe kleding inkopen. We verkopen niet alleen vintage kleding, maar ook weleens nieuwe kleding, gedoneerd door een boetiekje in Valkenswaard."

Opening

Woensdag 17 oktober dus de opening. Er staat koffie en thee klaar voor de ouders en kinderen mogen uiteraard ook mee. Ook buurtbewoners zijn gewoon van harte welkom.

Meer berichten