Rob Chevallier in zijn atelier. Zijn is toegankelijk tijdens de openingstijden van Museum 't Oude Slot (ma. t/m vrij., 13.00-17.00 uur). De entree bedraagt slechts 4,00 euro, tot en met 17 jaar 2,00 euro.
Rob Chevallier in zijn atelier. Zijn is toegankelijk tijdens de openingstijden van Museum 't Oude Slot (ma. t/m vrij., 13.00-17.00 uur). De entree bedraagt slechts 4,00 euro, tot en met 17 jaar 2,00 euro. (Foto: )

Expositie foto-objecten met een knipoog

Fotograaf en beeldend kunstenaar Rob Chevallier exposeert van donderdag 12 oktober tot en met woensdag 14 november zijn foto-objecten met een knipoog naar vroeger bij Museum 't Oude Slot. De kunstenaar werkt met foto's op en in afgedankte massaproducten, gekocht op rommelmarkten en in kringloopwinkels.

VELDHOVEN - Rob Chevallier (1957) studeerde grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem met nadruk op typografie en fotografie. Hij exposeerde eerder onder andere in Arnhem (galerie B53), Bredevoort (galerie foto21 – Dutch foto), Emmen (galerie Micks' art), Ulft (internationale kunstbeurs Huntenkunst), Bedburg-Hau (Rathaus) en Wesel (Preußen museum).

Chevallier over zijn eigen werk: "Mijn foto-objecten zijn kunstwerken met een knipoog naar een schijnbaar zorgeloos verleden. Het object verbindt dit verleden met de economische wedloop, de consumptiemaatschappij, klimaatverandering en andere problemen van nu. Zowel een pleidooi voor recycling, als een verwijzing naar overconsumptie. De foto's zijn vaak grafisch opgebouwd en ontstaan in het (industriële) landschap van de Nederlands-Duitse grensstreek. Vervreemding is de basis."

Meer berichten