Ad van Rooij, blij met zijn warmtepomp en zonnepanelen, is de eerste bewoner die een advies heeft gekregen van Veldhoven Duurzaam. Inmiddels is hij vrijwilliger en bestuurslid van de vereniging.
Ad van Rooij, blij met zijn warmtepomp en zonnepanelen, is de eerste bewoner die een advies heeft gekregen van Veldhoven Duurzaam. Inmiddels is hij vrijwilliger en bestuurslid van de vereniging. (Foto: Ton Knaapen)

Veldhoven Duurzaam over isolatie en ventilatie

In het najaar gaat Veldhoven Duurzaam weer de wijk in met het winterprogramma. Het gaat over isolatie en ventilatie van woningen. Doel van dit programma is het verminderen van het gasverbruik voor de gewone huiseigenaar. Een onderwerp wat inmiddels steeds actueler wordt, zeker als je het nieuwe klimaatakkoord leest en de gevolgen voor de gasprijs. Donderdag 11 oktober vindt hierover een presentatie plaats.

VELDHOVEN - Isolatie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Het lijkt zo simpel, maar de praktijk is complex, isoleren is niet simpel. Het aanbod van verschillende manieren van isoleren is enorm en de 'deskundigen' die zich spontaan aanbieden blijken vaak niet helemaal onafhankelijk te zijn. Gevolg is dat er niets gebeurd, bewoners zien tussen de bomen het bos niet meer. Een ander intrigerend onderwerp is ventilatie. Ook dit onderwerp wordt door Veldhoven Duurzaam die avond terdege gepresenteerd.

De (1e) presentatie is donderdag 11 oktober in De Tweespan, Mira 2, Veldhoven. Aanvang 19.00 uur. Toegang is gratis. Wel graag aanmelden via onderstaand e-mailadres.

info@veldhovenduurzaam.nl

Meer berichten