Waarom moet je die allernieuwste iPhone hebben?  Mirjam Bemelmans stelt het aan de orde.
Waarom moet je die allernieuwste iPhone hebben? Mirjam Bemelmans stelt het aan de orde. (Foto: )

Lezing over de dilemma's van een duurzame levensstijl

Van de redactie

Klimaatadviseur Mirjam Bemelmans geef op uitnodiging van Duurzaam Meerhoven op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, een lezing in De Hangar in Meerhoven. Thema: de werking van ons brein als het gaat om klimaatverandering. Aansluitend komen de dilemma's aan de orde die komen kijken bij duurzaam leven.

MEERHOVEN - "Doorlopend bereiken ons signalen dat we het klimaat om zeep helpen. We reageren veelal apathisch. Waarom houden we zo graag vast aan ons comfortabele leventje. Lekker met het vliegtuig op vakantie en waarom moet je die allernieuwste iPhone hebben? We leven in een parallelle werkelijkheid."

Emoties

Tijdens de avond geeft Bemelmans inzicht in de werking van ons brein als het gaat om klimaatdilemma's. Het brein heeft diverse beschermingsmechanisme tegen verandering en zorgt ervoor dat we hoofdzakelijk op onze 'automatische piloot' leven. Daarnaast spelen diverse emoties een rol zoals verdriet, wanhoop of verwarring. Het (her)kennen van deze mechanismen en gevoelens helpt ons om te verduurzamen.

Tenslotte wil Bemelmans samen in gesprek gaan over de dilemma's van een duurzame leefstijl. Kan het nog wel gezellig en comfortabel zijn? Welke oplossingen zijn er voor klimaatvriendelijke leefstijlen zodat er verantwoorde keuzes gemaakt kunnen worden.
De lezing die om 20.00 uur start is interactief. Bezoekers kunnen zelf ook zaken aan de orde stellen, en er is gelegenheid tot het stellen van vragen en voeren van discussie.

Mirjam Bemelmans is momenteel werkzaam voor 5D-Veerkracht en adviseert gemeenten op het gebied van duurzame gedragsverandering om inwoners te mobiliseren voor de (energie)transitie.

De Hanger is te vinden aan Meerbos 4, Meerhoven.

Voor de lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wie erbij wil zijn, kan zich vanaf nu aanmelden:
info@duurzaammeerhoven.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden