Marietje Strijbosch: “Onze tuin met vijver is best uniek in Veldhoven.” FOTO: Theo van Sambeek
Marietje Strijbosch: “Onze tuin met vijver is best uniek in Veldhoven.” FOTO: Theo van Sambeek (Foto: )

'Het voelt alsof ik op vakantie ben'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?
"Mijn naam is Marietje Strijbosch."

Geboortedatum?
"Op 20 april 1940 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?
"Ik woon in d 'Ekker."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Mijn favoriete plekje is seniorencomplex De Handwijzer."

Waarom?
"Ik woon hier al 19 jaar met heel veel plezier en het voelt gewoon alsof ik op vakantie ben. Onze tuin met vijver is best uniek in Veldhoven: dat zie je eigenlijk nergens. Toen De Handwijzer in Veldhovens Weekblad stond, dacht ik: 'Dit ís het! Dit gaan ze voor mij bouwen.' Ik mocht geen trappen meer lopen en dit complex heeft een lift. Toen de woningbouwvereniging mij belde of ik nog interesse had, mocht mijn bezoek blijven zitten, maar ík ging meteen kijken. Ik voel me hier al vanaf het begin thuis. De tuin is heel gezellig en je kunt helemaal rondlopen. Maar ook voor rolstoelen is het toegankelijk. En mijn appartement is ook fijn: aan de binnenkant kun je naar de tuin kijken en de voorkant heeft een balkon waar je wel met twaalf personen kunt zitten. Het is dat daar nu zo'n grote plantenbak staat, anders zou dat gemakkelijk kunnen."

Kom je hier vaak?
"Ik kom hier natuurlijk dagelijks en ben er altijd met veel plezier."

Neem je weleens iemand mee?
"Ja, er komen vrienden, kennissen en familie of soms vrijwilligsters van mijn vrijwilligerswerk in Merefelt. Iedereen die hier voor het eerst komt, is altijd stomverbaasd hoe mooi het is."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?
"Het leuke van de tijd dat ik hier kwam wonen, is dat we hier ook allemaal tegelijk kwamen wonen en dat schept meteen een band. Het waren allemaal nieuwe mensen en vanaf het begin organiseerden we feesten. Nu er veel meer ouderen zijn overleden, is het anders. Maar nu gaan we toch ook nog drie keer per jaar met de buurtvereniging naar Sentrum '70. Dat is ook leuk. Eigenlijk moet je ook een keer terugkomen als het Kerstmis is, dan is het hier zó mooi met al die lampjes! Zeker als het dan ook nog gesneeuwd heeft."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden