Feest bij tennisvereniging Metzpoint waar twee nieuwe padelbanen werden geopend. FOTO: Bert Jansen.
Feest bij tennisvereniging Metzpoint waar twee nieuwe padelbanen werden geopend. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Metzpoint blij met twee padelbanen

Tonnie Wesseling

Een sport voor jong en oud

Tennisvereniging Metzpoint had voor de verandering zondag 9 september niet de rode maar de blauwe loper uitgelegd voor haar gasten. Er heerste een feestelijke stemming, want de twee padelbanen die Metzpoint nu rijker is werden officieel in gebruik genomen. Ballonnen, statafels met Spaanse hapjes, muziek en een heuse drône boven het terrein verhoogden de stemming.

VELDHOVEN - Een enthousiaste voorzitter Jacqueline Neggers nam als eerste het woord op het podium voor de twee banen: "Ik sta hier te stuiteren, wow wàt een mensen zijn er gekomen! We zijn trots op Metzpoint en dat we hier mogen tennissen. Padel is hierbij een welkome aanvulling. Er is heel veel werk aan vooraf gegaan. We hebben vooraf met de gemeente kort gesloten wat wel en niet kan."

Eigen middelen

Vervolgens betrad wethouder van onder meer sport Daan de Kort het podium. Hij noemde padel een aanvulling voor heel Veldhoven en de regio. "Met eigen middelen heeft deze club dit gerealiseerd. Padel is een sport voor jong en oud. Er is weer een topsport bijgekomen in Veldhoven!"

Vervolgens was de beurt aan de jonge Timo Kuiper. Deze Victor Mids in spé liet een leuke truc zien. "Ik kwam laatst van school en kreeg het Veldhovens Weekblad in de brievenbus. Er stond niets in over de opening van de padelbanen, maar wel allemaal grote rare letters op de voorpagina." Vervolgens scheurde hij de krant in stukjes, maakte er een prop van en blies er wat toverzout over. Hij schudde de prop uit en de pagina was weer heel met nu in grote letters erop: Padel voor Jong en Oud.

De eigenlijke opening werd om 13.00 uur gedaan door Francien Cornelis, Metzpointlid van het eerste uur en Timo Kuiper. Vanaf nu is de officiële naam van Metzpoint: Tennis en Padelclub Metzpoint.

Accountmanager van de tennisbond KNLTB Pieter de Leijer was ook vol lof over Metzpoint: "Ik heb nog nooit een club gezien die er zoveel werk van gemaakt heeft. De garantie tot succes ligt hier voor het oprapen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden