Foto: Persgroep

Column Ik bedoel maar...

Gemak dient de mens, toch? En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Voor mij eigenlijk geen vragen, maar twee vanzelfsprekende vanzelfsprekendheden. De makkelijkste weg, die volg ik het liefst.
Wat namen van mensen betreft, hun verjaardagen en zo, ben ik een kluns. Ik kan die veelal niet onthouden. Het gekke is, dat ik telefoonnummers zo uit het blote hoofd kan opdreunen, zelfs die van vele jaren geleden en die niet meer in gebruik zijn. Maar de achternaam van mijn achterbuurman bijvoorbeeld, de verjaardagsdatum van mijn nichtje of - zelfs! - de overlijdensdatum van mijn moeder, die vergeet ik keer op keer.
Nu had ik daar een trucje voor. Ik noteerde de belangrijkste data in mijn agenda. Per seperate dag, dus niet in een speciaal daarvoor bestaande lijst.
Maar... Wie werkt nog met een papieren agenda? Tegenwoordig gebruik je de smartphone, toch? Inderdaad!
Na aankoop van de nieuwste iPhone heb ik dan ook alle persoonsgegevens van familie, vrienden en collega's vanuit de papieren agenda overgenomen en die netjes verwerkt in de electronische agenda. Gemak dient de mens, toch? Ja, zonder meer... Als je tenminste het wachtwoord niet vergeet! Ik bedoel maar...

Meer berichten