Eric Tesser en Hans van der Meer (achter het stuur): "We mogen een mooi avontuur beleven van 3 weken, onze droom." FOTO: Bert Jansen.
Eric Tesser en Hans van der Meer (achter het stuur): "We mogen een mooi avontuur beleven van 3 weken, onze droom." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

Veldhovenaar Tesser: 'Het lijkt ons een geweldige ervaring'

Hannie Bettgens.

"We zaten samen in de auto en hadden het over uitdagingen. Wat is er dan mooier dan de Challenge Antwerp - Banjul te gaan rijden." Veldhovenaar Eric Tesser en Hans van der Meer uit Woerden gaan deze zware uitdaging aan, Als team Rattle n Hum.

VELDHOVEN - De Antwerp - Banjul Challenge is een rit van 7.200 kilometer en wordt op verschillende ondergronden gereden. "De eerste dagen lijken ons een beetje saai, je rijdt snelweg van Antwerpen naar Zuid-Spanje om daar de overtocht te maken naar Marokko."

Ooit

Tesser en Van der Meer werken al jaren samen, beide als zelfstandigen en hebben al voor vele uitdagingen gestaan. "De grootste uitdaging zal zijn dat we elkaar heel laten."
Tesser zegt al jaren verschillende rally's en races te volgen. "En altijd met de gedachte dat ik ooit een keer, als de kans zich zou voordoen, zelf een keer in de auto zou stappen. Toen Hans en ik daar toevallig over spraken in de auto besloten we dat we het gewoon gingen doen."
Diezelfde avond was de inschrijving een feit. En begon de zoektocht naar een geschikte auto. "Het is een Nissan Patrol geworden, een diesel. Inmiddels is die gespoten en we hebben er een grote imperiaal op gemaakt. De auto wordt nog volledig gecheckt en in orde gemaakt, zodat we een goede auto overdragen aan de finish. Daar wordt hij geveild en de opbrengst gaat naar het goede doel. Wij hebben gekozen voor kraamkliniek Brufut om de bouw van een nieuw kraamcenter mogelijk te maken."

Droom

De Antwerpen - Banjul Challenge loopt door 7 landen en wordt in de volksmond betiteld als de 'alternatieve Dakar'.
"Het lijkt ons een geweldige ervaring. Vooral het gedeelte dat we gaan rijden in Afrika. Marokko schijnt goed te doen te zijn, daarna volgt Mauritanië waar we onder begeleiding van het leger het land doorkruisen in verband met de veiligheid. Vervolgens rijden we door Senegal en eindigen in Banjul, Gambia. Daar dragen we de auto over aan de autoriteiten die de auto voor ons gaan veilen."

De heren hopen op een mooie opbrengst zodat de bouw van de kliniek doorgang kan vinden. "Wij mogen een mooi avontuur beleven van 3 weken, onze droom. Dat we daarmee de droom van een ander kunnen waarmaken, is toch wel waar we het voor doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden