Het Proostfeest in Vessem is dè plek om met speciaalbieren te toasten op het goede leven en deze daarna te proeven. FOTO: Jasper Langenhoff.
Het Proostfeest in Vessem is dè plek om met speciaalbieren te toasten op het goede leven en deze daarna te proeven. FOTO: Jasper Langenhoff. (Foto: Jasper Langenhoff.)

5e editie van 't Proostfeest in Vessem

Van de redactie

Het Proostfeest vindt jaarlijks plaats op de 1e zaterdag van september en dat valt dit jaar ook nog eens op 1 september. Deze jubileumeditie vindt uiteraard weer plaats bij de Beerze brouwerij te Vessem, in de mooiste brouwerij-tuin van Brabant. Geniet tijdens het Proostfeest in een familiare sfeer van de kleine geneugten van het leven met muziek, speciaalbieren, spijzen en goed gezelschap.

VESSEM - In samenwerking met Royal Family Records, café de Rozenknop in Eindhoven en met ondersteuning van Monkeyman Bookings, is er een fijn programma opgesteld dat perfect aansluit bij de sfeer van deze dag. American roots muziek, een mix van country, blues, een vleugje gospel in een swingend jasje vormt de rode lijn van het programma.

Tussendoor en na afloop draaien de mannen van de Platen Parade, huis-DJ's van café de Rozenknop, groovende vinylplaatjes waarbij je niet stil kunt blijven staan.

Proosten

Wat is een Proostfeest zonder een grote diversiteit aan authentieke bieren van Nederlandse micro-brouwerijen. Naast de eigen bieren van Beerze brengt biersommelier Hans Walravens van Hetbiermoment.nl tal van andere bieren mee. Van brouwerijen uit de buurt tot het ganse land. Van een heerlijke dorstlessende Berliner Weisse tot een volvette Gerstewijn. Genoeg ingrediënten voor een bijzonder smaakvolle dag.

5e editie

Er is dit jaar nog een extra reden om te proosten, het Proostfeest viert haar 5e editie. Ooit begonnen als een festival om even tijd vrij te maken voor alle vrienden, familie en relaties van Beerze en daar samen het glas mee te heffen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een festival waarbij iedereen welkom is die dat Proost-gevoel wil delen en beleven met elkaar.

Brouwerij-tuin

En waar beter dan een proost te delen dan in de brouwerij-tuin van Beerze, onder de machtige beukenbomen (de lievelingsboom van opa Harry en oom Piet, de vroegere brouwers) met op de achtergrond de statige hopranken die na het Proostfeest geoogst zullen worden voor o.a. de Beerze Bold. Terwijl de kinderen slootje springen en onder de fruitbomen spelen, genieten pa, ma, neven, nichten, ooms, tantes, opa's en oma's van elkaars gezelschap en een goed glas bier.

Voor meer informatie en tickets (alleen in de voorverkoop) zie onderstaande link. www.proostfeest.nl.

Meer berichten