Het team decor en film van de Veldhovense Revue. Maker en bedenker van het decor is Henk Kemperman (r), voor de film is dat Niec Himpens. FOTO: Veldhovense Revue.
Het team decor en film van de Veldhovense Revue. Maker en bedenker van het decor is Henk Kemperman (r), voor de film is dat Niec Himpens. FOTO: Veldhovense Revue. (Foto: Veldhovense Revue)

'We werken intensief samen om het plaatje kloppend te maken'

Hannie Bettgens.

In aanloop naar de voorstelling 'Wat zou je doen met 6 miljoen', december dit jaar, volgt het Veldhovens Weekblad de voorbereidingen van de Veldhovense Revue.

VELDHOVEN - Deze keer staat het team decor en film van de Veldhovense Revue in de schijnwerpers. Maker en bedenker van het decor is Henk Kemperman, voor de film is dat Niec Himpens. "We werken zeer intensief samen om het plaatje kloppend te maken."

Andere beleving

De Veldhovense Revue staat december 2018 op de planken met 'Wat zou je doen met 6 miljoen'. "We waren vanaf het allereerste moment betrokken. Gezamenlijk brainstormen hoe deze editie van de Veldhovense Revue eruit zou moeten komen zien. Waar we op uit zijn gekomen is een unieke en hoogwaardige voorstelling in beeld en decor."
Als het script klaar is, begint het werk voor Himpens en Kemperman. "Wat we wilden voor de revue moest vooral vernieuwend zijn. Een samenspel van decor, licht, geluid, film en spel op het toneel."
Inmiddels is bekend dat Bazelmans AV een complete en hypermoderne led-achterwand gaat neerzetten. "Supergroot waarmee we het publiek als het ware mee kunnen trekken in de revue, door gebruik te maken van speciale technieken. Een hele andere beleving doordat er meer zichtbaar is."

Verschillende locaties

Kemperman heeft tekeningen gemaakt die op een realistische manier in beeld worden gebracht met 'echte' filmbeelden. "Het loopt allemaal mooi in elkaar over. Een huiskamer-scene krijgt er een unieke sfeer door. Een tekening over de volledige achterwand, een inrichting van een huiskamer, beelden op die tv in die huiskamer kunnen tot een unieke combinatie worden omgetoverd. Surrealisme wordt realisme!"
De filmbeelden zijn allemaal van te voren opgenomen op verschillende locaties in Veldhoven. "Een hele onderneming want alles moet kloppen op een draaidag. De acteurs moeten er zijn, figuranten, de locatie moet beschikbaar zijn, het weer moet meezitten. Deze beelden vormen later onderdeel van de voorstelling op toneel. Zo is er gefilmd in de Veldhovense raadszaal. Een herkenbare locatie voor iedereen, waar het nodige over te doen en te zeggen is. In totaal zijn er ongeveer 25 films gemaakt die meedraaien en onderdeel zijn van de Veldhovense Revue."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden