“Toen ik een saxofoon in mijn handen had, was ik meteen verkocht.” FOTO: Theo van Sambeek.
“Toen ik een saxofoon in mijn handen had, was ik meteen verkocht.” FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Muziek maken is ontzettend leuk'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?

"Mijn naam is Susan de Boer."

Geboortedatum?

"Op 26 april 1961 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Nog eventjes in Zonderwijk; binnenkort ga ik verhuizen naar Meerveldhoven."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Dat is Muziekschool Art4U."

Waarom?

"Omdat ik weer leerling ben van de Veldhovense Muziekschool Art4U. Ik was dat als kind altijd al en ik heb daar toen al zo'n 10 jaar 'rondgelopen'. Mijn vader was heel muzikaal en hij vond dat zijn 5 kinderen zich allemaal moesten leren uitdrukken in de muziek. Want muziek zorgt ervoor dat je je emoties kwijt kunt, dat je leert geduld en doorzettingsvermogen te hebben en met elkaar leert samenwerken. Allemaal belangrijke vaardigheden en mijn vader vond dat we dat moesten leren. Dus 'de kinderen De Boer' gingen achter elkaar naar de muziekschool. Jarenlang heb ik, na mijn kindertijd, geen instrument meer bespeeld. Totdat ik een paar jaar geleden zat te bedenken wat ik nog meer wilde doen, naast mijn werk bij de Ekoplaza. Ik wilde wat meer tijd voor mezelf en ik kwam toch weer uit bij de muziek. Ik ben naar de open dag gegaan van Art4U met het idee het droominstrument van vroeger – de hobo - weer te gaan bespelen. Maar toen ik een saxofoon in mijn handen had, was ik meteen verkocht. Inmiddels speel ik alweer 8 jaar saxofoon. Als ik nu met mijn koffer op mijn rug naar de les fiets, ben ik helemaal gelukkig. Muziek maken is namelijk ontzéttend leuk!"

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier eens in de 2 weken voor de saxofoonlessen. Je kunt tegenwoordig namelijk een rooster kiezen dat bij je past."

Neem je weleens iemand mee?

"Mijn ouders waren bij de uitreiking van mijn A-diploma voor de saxofoon. Toen leefde mijn vader nog... Mijn moeder gaat nog steeds mee, bijvoorbeeld naar de kerstuitvoering."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Toen Veldhoven een muziekschool kreeg, met concertzaal, was ik als oudleerling medetrots. En nu nog. Het is dan ook een 2e thuis geworden."

Meer berichten