Werk van Mettes, getiteld Family Portret. FOTO: Museum 't Oude Slot.
Werk van Mettes, getiteld Family Portret. FOTO: Museum 't Oude Slot. (Foto: Museum 't Oude Slot)

Expositie van Kees Mettes: schilderijen en houtwerken

Van donderdag 30 augustus tot en met donderdag 13 december is in De Verdieping, de externe expositieruimte van Museum 't Oude Slot in het Veldhovense gemeentehuis, de expositie 'Kees Mettes – zijn schilderijen en houtwerken'.

VELDHOVEN - Lange tijd was het niet mogelijk Mettes werk te zien, omdat de in Valkenswaard geboren kunstenaar geen behoefte had om zijn werk te exposeren. De Veldhovenaar doet dat nu toch vanwege enthousiaste reacties uit de kunstwereld.

De van oorsprong cognitief psycholoog, voor wie tekenen en schilderen vanaf jonge leeftijd belangrijk was, besloot zich jaren geleden te vestigen als kunstenaar. Aanvankelijk bestond zijn werk uit figuratieve en non-objectieve schilderijen. Omdat hij een grote behoefte voelde de begrenzingen van de rechthoek te doorbreken begon hij met kleurrijke houtconstructies met een suggestie van driedimensionaliteit. De kunstenaar is altijd op zoek naar kleuren en vormen die hem intrigeren. Hij laat het aan de bezoekers over om zijn werk te interpreteren.

Donderdag 30 augustus om 17.30 uur is de officiële opening in De Verdieping; inloop vanaf 17.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De Verdieping bevindt zich in het gemeentehuis.

Meer berichten