Vlnr: Tom Vinken, Anke van Kemenade, Eef Goudsmits  en Michiel Bekker. Zij vormen het productieteam van de Veldhovense Revue.
Vlnr: Tom Vinken, Anke van Kemenade, Eef Goudsmits en Michiel Bekker. Zij vormen het productieteam van de Veldhovense Revue. (Foto: Veldhovense Revue)

'We zijn al geruime tijd weer bezig'

Hannie Bettgens

In aanloop naar de uiteindelijke voorstellingen van de Veldhovense Revue, volgt het Veldhovens Weekblad de voorbereiding van deze megaproductie. In deze eerste bijdrage staat het productieteam van de revue in de schijnwerpers.

VELDHOVEN - Eef Goudsmits (regie), Michiel Bekker (muziek), Anke van Kemenade (choreografie) en Tom Vinken (productieleider), zijn verantwoordelijk voor een goedlopende revue. Goudsmits: "Vanaf het begin zijn we betrokken in het verhaal. We zijn bij de ideeën betrokken, wat we leuk vinden, wat leuke korte sketches zijn en passen in het hele verhaal. Daarover sparren we met zijn allen en gaan we scenes en dialogen uitproberen."

Droog

De rollen zijn inmiddels ingevuld en de repetities zijn in volle gang. "We zijn al geruime tijd weer bezig. De spelers moeten in hun rol groeien. Nu zijn we nog 'droog' aan het oefenen. We repeteren de zang met een muziekband."
Bekker: "Zo'n band is altijd constant, altijd dezelfde muziekmaat. Later, als spel en muziek samen komen, zal blijken dat spelers en muzikanten moeten leren samenwerken. Een muziekband is altijd constant, bij livemuziek kan wel eens een kwart tel sneller of langzamer gespeeld worden."

Enorme kick

Choreografe Van Kemenade heeft zelf 7 keer in de revue op het podium gestaan. "Om het nu vanaf de andere kant mee te maken is heel bijzonder. Ik vind het super op mee te denken in het hele creatieve proces; hoe ziet de scene eruit, hoe klinkt de muziek en wat voor bewegingen passen daarbij."

Goudsmits: "Het is enorm spannend om dadelijk alles bij elkaar te laten komen. Het samenspel met de muziek. Een hele klus maar het gaat echt helemaal fantastisch worden." Bekker heeft de leiding over 9 muzikanten. "Als muzikaal leider ben ik verantwoordelijk om iedereen zo goed mogelijk te laten zingen en spelen. Als dat lukt geeft dat een enorme kick! In tegenstelling tot Eef en Anke is mijn aandeel niet alleen beperkt tot aan de uitvoering. Ik sta in de orkestbak live te dirigeren. Daarmee ben ik voortdurend alert of alles loopt zoals het moet, dat er bijvoorbeeld geen rare pauzes vallen."

Het productieteam geeft aan dat de revue voor het grootste deel klaar is. "De laatste fase is finetunen. Tot aan de première blijven we vaak sleutelen, kleine aanpassingen en veranderingen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden