Aan de wandel door het indrukwekkende Leenderbos, samen met de vriendelijke boswachter Erik Schram die onderweg de mooiste verhalen kan vertellen. FOTO: Staatsbosbeheer.
Aan de wandel door het indrukwekkende Leenderbos, samen met de vriendelijke boswachter Erik Schram die onderweg de mooiste verhalen kan vertellen. FOTO: Staatsbosbeheer. (Foto: Staatsbosbeheer)

Vakantietip: Wandelexcursie door het Leenderbos

Erik Schram

Staatsbosbeheer heeft in het hele land prachtige natuurgebieden waar nog stilte is te beleven en rust te vinden. Zeker in Brabant! Op zondagochtend 12 augustus nemen boswachters Erik Schram en Jap Smits geïnteresseerden mee op excursie in het Leenderbos. Aansluitend volgt nog een bezoekje aan de LCHF Belevingsmarkt van GezondDorp.

VELDHOVEN/LEENDE - Het Leenderbos - ongeveer 2.400 hectare groot - was en is een typisch productiebos. Hoewel het bos jaarlijks nog zo'n 6.000 kuub hout oplevert, is die productiefunctie inmiddels ondergeschikt aan de natuur- en recreatiewaarden. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden door het uitgestrekte gebied. De bossen worden door ingrepen van Staatsbosbeheer steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker, zowel voor bezoekers als voor flora en fauna.

Op stap

Wie wil kan zondag 12 augustus om 09.30 uur samen met boswachters Erik Schram en Jap Smits op stap die gedurende ongeveer 1 uur de mooiste plekjes laten zien en de deelnemers meenemen in de verhalen en wetenswaardigheden. Ze beginnen en eindigen de wandeling op het terras van manage De Molenberg, gelegen aan de Valkenswaardseweg 29C in Leende, nabij Eindhoven.

Gezond dagje

Deze wandelexcursie door het Leenderbos is onderdeel van de LCHF Belevingsmarkt van GezondDorp. Dat is een lekker dagje uit voor het hele gezin die draait om een gezonde leefstijl: om de pijlers voeding, beweging, ontspanning en bioritme. Naast informatie verzamelen, shoppen, workshops volgen, voedingsadviezen krijgen en LCHF hapjes proeven, geniet je ook van live muziek en relax je op één van de vele terrassen. En omdat bekend is dat "pas als de kinderen blij zijn, kunnen ouders ontspannen", zijn er – naast de wandelexcursie – volop activiteiten voor kinderen.

Voorinschrijven

Ga naar de onderstaande website voor meer informatie over het LCHF Belevingsmarkt van Gezonddorp. Ook om in te schrijven. Vol=vol. En weet dat het inschrijven ook geldt voor wie gratis deelneemt aan deze wandelexcursie; leden van GezondDorp en Keto in de Kempen.

http://lchfbelevingsmarkt.gezonddorp.nl/programma/wandelexcursie/

Meer berichten