Jimmy Worung brengt volle oranje tribunes in Veldhoven in extase met prachtige overwinning op slotevent 9-ball Seniors. FOTO: ©EPBF
Jimmy Worung brengt volle oranje tribunes in Veldhoven in extase met prachtige overwinning op slotevent 9-ball Seniors. FOTO: ©EPBF (Foto: )

2e gouden plak voor Nederland op slotdag grootste EK Pool ooit

KNBB

De slotdag van het grootste Europees kampioenschap pool ooit had een oranje randje. Nadat bij het 1e event van het EK, het straightpool, door Niels Feijen goud werkt gewonnen, bleef het wat betreft eremetaal op het EK wat stil voor Nederland. Althans, er werd nog wel een flink aantal maal zilver en brons gepakt, maar geen enkele Nederlander stond meer op de hoogste trede.

VELDHOVEN - Dit veranderde op de slotdag, afgelopen week dinsdag! Bij het Seniors Event van het 9-ball was het Jimmy Worung die door het toernooi heen vloog. Voor volle tribunes, en voor de camera's van Ziggo Sport - dat de finale bij de 9-ball Heren live uitzond en ook een stuk meepakte van de finale bij de Seniors - was Worung niet te stuiten - ondanks sterke tegenstand van Reiner Wirsbitzki in de finale.
Het maakte dat het EK voor Nederland toch nog een mooi succes werd. Want hoewel alles perfect was - de sfeer, de accommodatie, het KNBB Holland House en de side events zoals het SmartPool - was Nederland in het medailleklassement niet zo sterk als voorgaande toernooien. Hoop bij het begin van de dag was gevestigd op Alex Lely en Marc Bijsterbosch, die beide de laatste 16 van het koningsnummer hadden gehaald, het 9-ball heren. Zij werden echter al snel uitgeschakeld, voormalig bondscoach Lely al voor de 2e maal door de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Vervolgens verschoof de Nederlandse hoop naar Jan van Lierop, titelverdediger bij het 9-ball Under 19, en één van de grootste pooltalenten die ons land rijk is. Deze gedreven topsporter werd echter in de halve finale uitgeschakeld - en hoewel hijzelf altijd gaat voor goud, is een bronzen medaille toch ook waardevol. De kers op de taart volgde dus later op de dag, en het beeld van een dolblije Jimmy Worung bleef lang hangen.
En zo eindigde in Veldhoven het EK Pool 2018. Een uiterst geslaagd internationaal event waarin Nederland liet zien dat het zich nog steeds kan meten met de internationale top van de poolsport.

Meer berichten