Foto: Persgroep

Column Ik bedoel maar...

Behalve de momenten dat ik gepest werd, heb ik een fijne schooljeugd gehad. Maar de momenten dat ik gepest werd... Kordju! En altijd door Johnny. En altijd op de meest onverwachte momenten. Op het schoolplein, op weg naar huis of tijdens het voetballen in het park.
Waarmee ik dan gepest werd? Laat ik het zo zeggen, als mijn hoofd een soepkom zou zijn, dan heeft die twee flinke handvatten... Als het stormt dan kan ik beter de capuchon over mijn hoofd trekken, want anders vlieg ik weg... Mijn oren te luisteren leggen, kan niet, want dan valt er zeker iemand in... En deelname aan een zeilwedstrijd, win ik altijd!
Nu doet het me niets meer. Ik heb grote oren, so what?
Maar vroeger... Er was kermis in het dorp. Vooral de botsautootjes trokken dan mijn aandacht. Heerlijk vond ik dat. Pedaal indrukken, draaien aan het stuur, ontwijken of flink tegen een ander opbotsen. En een keer was die ander Johnny. Die had me weer eens flink lopen treiteren en ik zou 'm wel eens even... Ik knalde zo verduveld hard tegen zijn autootje aan dat hij er uit vloog en met zijn hoofd tegen de vloer smakte. 3 weken lang liep hij met zijn hoofd in een verband. "Beter grote oren dan geen oren!", riep ik hem toen elke dag toe. Ik bedoel maar...

Meer berichten