"Mijn favoriete plekje is de schooltuin bij Multi-Functionele Accommocatie Midden." FOTO: Jurgen van Hoof.
"Mijn favoriete plekje is de schooltuin bij Multi-Functionele Accommocatie Midden." FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Laat mij mijn gang maar gaan...'

Mireille Camps.

Mijn favoriete plekje...

Naam?

"Noud van der Heijden"

Geboortedatum?

"Op 10 september 1952 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon dan wel in Dommelen, maar werk veel in Veldhoven."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is de schooltuin bij Multi-Functionele Accommodatie Midden."

Waarom?

"De laatste 10 jaar ben ik conciërge geweest bij Stichting Veldvest. Toen dat bij de nieuwe school , om diverse redenen, niet meer ging, mocht ik hier uiteindelijk tóch blijven op een sociale indicatie. Anouk, de directrice, wilde mij niet kwijt! Dus mijn loon krijg ik via de Ergon. Daar ben ik zelf heel erg blij mee en de school ook. Nu doe ik voor het 3e jaar de schooltuin. Toen heb ik, na overleg, de plek waar ik toen nog tot op mijn knieën in de modder zakte, helemaal zelf opgebouwd als groentetuin. Ik heb gezegd: 'Laat mij mijn gang maar gaan, ik beloof jullie, dan komt het helemaal goed.' En het ís ook goed gekomen. Ik ben er heel erg trots op! Ik zag deze plek en had metéén het gevoel dat het mijn favoriete plek zou worden."

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier bijna dagelijks, soms zelfs in het weekend."

Neem je weleens iemand mee?

"Wat ik het leukste vind: als de school begint, staan de kinderen al 's morgens vroeg aan het hek en dan weten ze dat ze in de tuin mogen als ik er ben. Als er iets te oogsten valt, zoals aardappels, vraag ik weleens aan de kinderen: 'Waar komen de aardappels vandaan?' Een enkele slimmerik zegt dan: 'Uit de tuin van meneer Noud!' en dan zijn er 2 of 3 kinderen die weten dat het uit de grond komt en de rest zegt: 'Uit het kistje bij de Albert Heijn!"

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Het zou fijn zijn als enkele vrijwilligers op termijn mijn werk zouden kunnen overnemen, als ik met pensioen ga. Ik heb 5 kinderen en 6 kleinkinderen en ben gepromoveerd tot fulltime opa, dus ik kom mijn tijd wel door."

Meer berichten