Jacobs en Gundlach: "Het Is veel werk."Jacobs: "Ik merk dat ik nu al bezig ben met het 10-jarig bestaan!" En beiden verzuchten: "Volgend jaar een hoofdsponsor, dát zou geweldig zijn!" FOTO: Bert Jansen.
Jacobs en Gundlach: "Het Is veel werk."Jacobs: "Ik merk dat ik nu al bezig ben met het 10-jarig bestaan!" En beiden verzuchten: "Volgend jaar een hoofdsponsor, dát zou geweldig zijn!" FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Lopers Meerhoven24 rennen om een verschil te maken

Tonnie Wesseling

Op zaterdag 8 en zondag 9 september wordt voor de 9e keer het hardloopevenement Meerhoven24 gehouden. De opbrengst van dit evement gaat geheel naar de Stichting Make-A-Wish die de liefste wensen van zwaar zieke kinderen van 3 tot 18 jaar in vervulling laat gaan. Fred Gundlich en Ico Jacobs van de Stichting Meerhoven24 lopen over van enthousiasme en stralen als ze praten over 'hun' mooie evenement.

MEERHOVEN - Meerhoven 24 is voortgekomen uit Loopgroep Meerhoven, het geesteskind van Hanneke Hilferink. Het bestuur van Meerhoven24 wordt naast Gundlach en Jacobs gevormd door Hanneke Hilferink, Jeroen Rutten en Antonio Jobse. Ieder heeft zijn eigen taak en ook de diverse partners vervullen hierin een rol. Fred Gundlach: "Mijn hele familie wordt ingeschakeld; bij iedereen trouwens."
"Ik ben begonnen met een 24-uursloop te organiseren voor, toen nog, Doe Een Wens. Op zondagmorgen rond 12 uur zijn we met alle lopers en kinderen, mét fanfare, naar Eindhoven Airport, onze sponsor, gewandeld en hebben het geld daar overhandigd. Van daaruit is de Stichting Meerhoven24 opgericht en van lieverlee gegroeid tot wat we nu zijn."
De naam van het goede doel veranderde in Make-A-Wish. "Veel mensen herkennen zich in dat doel en hebben of kennen iemand met een ziek kind. Het overgrote deel dat binnenkomt gáát ook naar dit doel, er blijft niets aan de strijkstok hangen!"
Graag zien beide mannen nog wat meer vrijwilligers: "Al is het maar voor een paar uurtjes. Iedereen wordt goed verzorgd met eten en drinken en een goodybag."
Het evenement zoals het nu is, belooft één groot feest te worden voor jong en oud. Er is een kidsrun op zondagmorgen van 2,2 kilometer voor 4 tot 14-jarigen. De allerkleinsten (0 tot 4 jr) kunnen onder begeleiding 400 meter lopen. Zaterdagavond is er vanaf 22.00 uur de Funrun, waar mensen verkleed en met lichtjes naar Welschap lopen. Hoofdmoot vormt de Estafetteloop van zaterdagmiddag 13.00 tot zondagmiddag 13.00 uur waar 24 gesponsorde teams in estafettevorm zoveel mogelijk ronden af leggen. Dit jaar met het thema 'We run to make a difference'. Verder is er veel entertainment: onder meer ptredens van artiesten, het clownsduo Blinky en Technico, een optreden van dansschool DéDé Dance en Mad Science, een team dat in een eigen tent proefjes doet met en voor kinderen. Alles voor het goede doel!

Meer berichten